MOMIROVIĆ: Važno je da Srbija i Crna Gora nastave da rade na daljem unapređenju ekonomske saradnje

Autor:

Vesti

24.10.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nas je značajno da naše firme investiraju na teritoriji Crne Gore, a naročito na teritoriji opština na severu Crne Gore, čime bi se unapredila ekonomska saradnja između naših zemalja, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon uvodnog obraćanja na konferenciji „Investicioni potencijali opština Crne Gore“ u Beogradu.

MOMIROVIĆ: Važno je da Srbija i Crna Gora nastave da rade na daljem unapređenju ekonomske saradnje

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministar Momirović je istakao da su ekonomije Srbije i Crne Gore prirodno povezane, da je trgovinska razmena iz godine u godinu sve veća, i dodao da je „Srbija apsolutno najznačajniji trgovinski partner Crne Gore, a i Crna Gora je izuzetno važna za Srbiju. Najveći broj turista u Crnu Goru dolazi upravo iz Srbije, sa druge strane najviše roba Srbija izvozi u Crnu Goru.

- Naši obrazovni sistemi, naše ekonomije su ne samo kompatibilni, nego su i izuzetno povezani. Normalno je da radimo na daljem prožimanju saradnje kako bi omogućili još viši standard i još bolje uslove za naše ljude i kompanije iz Srbije i Crne Gore - zaključio je ministar Momirović. 

Na konferenciji su se pored ministra Momirovića obratili i predsednik opštine Berane, Vuko Todorović, predsednik opštine Pljevlja Dario Vraneš, kao i predsednik skupštine opštine Žabljak Ivan Popović koji je tom prilikom istakao da su odnosi između naših zemalja na vrhunskom nivou kao i da sever Crne Gore mora da se oslanja na Srbiju.

- Naše ekonomije su oslonjene jedna na drugu i računamo na zaineresovanost i pomoć Srbije da investicijama u našu opštinu sačuvamo stanovništvo kako ne bi odlazilo iz naše opštine - konstatovao je predsednik opštine Berane, Vuko Todorović.

- Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, svim ministrima, a posebno ministru Momiroviću što su nas uvažili i organizovali ovaj događaj, što misle na srpski narod gde god se on nalazio, između ostalog i u Crnoj Gori - rekao je predsednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš.

Konferencija „Investicioni potencijali opština Crne Gore “ organizovana je na inicijativu opština Berane, Pljevlja, Žabljak i Mojkovac, sa ciljem da se domaćim kompanijama približe mogućnosti za investiranje u ove opštine, kao i raspoloživi programi za podsticaj poslovanju. Skup je bio prilika da se privrednici u direktnoj komunikaciji informišu o prednostima i podsticajima za ulaganja, programu podrške lokalnih samouprava i tretmanu stranih investitora, kao i podrške zapošljavanju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading