BRAVO! MINISTAR DAO PLATU ZA VIKTORA! Veliko srce Tomislava Momirovića!

Autor:

Vesti

18.10.2023

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored sume od 635.000 dolara, koliko iznosi sama terapija, potreban je i novac za troškove bolničkog lečenja, što je na godišnjem nivou 350.000 dolara.

BRAVO! MINISTAR DAO PLATU ZA VIKTORA! Veliko srce Tomislava Momirovića!

Foto: Privatna arhiva, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović donirao je svoju platu za lečenje 17-mesečne bebe Viktora Putice, koji boluje od bulozne epidermolize, u narodu poznatija kao bolest "dece leptira".

Kao neko ko se uvek rado odaziva na akcije humanitarnog karaktera, ministar Momirović je za Srpski telegraf poručio da su ovo stvari koje treba da nas ujedine, naročito kada je reč o deci, koja su naše najveće blago.

SKUPA TERAPIJA

- Humanost i solidarnost moraju biti na prvom mestu. Važno je da brinemo o svoj našoj deci jer je to nešto najvrednije što imamo. Zaista nije važan način na koji ćemo pomoći, već briga o tome da našim malim herojima, koji vrlo često vode najteže borbe, pomognemo u tome i olakšamo im put do osmeha. Ovom prilikom pozivam sve koji su u prilici da se odazovu akciji prikupljanja novčane pomoći i pomognu malom Viktoru u njegovom daljem lečenju - izjavio je ministar Momirović.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Viktor Putica sa mamom Milenom

Inače, bulozna epidermoliza je neizlečiva bolest, a deca koja boluju od nje imaju doslovno žive rane po telu, trpe svakodnevno strahovite bolove, a i najmanji pritisak, čak i pri hodanju, može da stvori nove rane. Kroz ovakvu agoniju mali Viktor prolazi od rođenja. U Sjedinjenim Američkim Državama postoji terapija koja bi dečaku mogla da obezbedi kvalitetniji život, život bez bola, ali koja košta 635.000 dolara. Upravo zato su Viktorovi roditelji pokrenuli humanitarnu akciju preko fondacije Budi human, u kojoj je učešće uzeo i naš list.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Viktor Putica sa mamom Milenom

POZNATI POMAŽU

Stoga i ovom prilikom pozivamo sve ljude da pomognu mališanu da ima život bez bolova, a najmanje što svako od nas može da učini jeste da pošalje sms 1339 na 3030 (instrukcije za plaćanje su navedene u okviru na kraju teksta). Pored sume od 635.000 dolara, koliko iznosi sama terapija, potreban je i novac za troškove bolničkog lečenja, što je na godišnjem nivou 350.000 dolara.

U ovu humanitarnu akciju uključile su se brojne javne ličnosti iz sveta politike, sporta, estrade, kao i ljudi iz raznih organizacija. Podsetimo, iz sveta politike novac su dosad donirali Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas", kao i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević.
 

Humanitarni turnir i dečje predstave

Sportsko-rekreativni centar Sportsko selo organizuje humanitarni turnir 28. i 29. oktobra, a sve donacije od fizičkih lica i sponzora idu za Viktorovo lečenje. Turnir u fudbalu biće organizovan u balonu o okviru Sportskog sela, na adresi Deligradska bb, Beograd. Opština Savski venac, takođe, organizuje dečje predstave za koje se ulaz plaća jednim SMS za lečenje mališana.


Evo kako možete pomoći

Slanjem poruke 1339 na 3030

Uplatom na dinarski racun: 160-6000001468152-72

Uplatom na devizni racun: 160-6000001468138-17

IBAN: RS35160600000146813817

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Republika

Foto: Budi human

Računi za pomoć Viktoru Putici

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading