DIPLOMATSKA BORBA SRBIJE U SAD: Brnabić predstavlja državu na sednici Saveta bezbednosti UN

Autor:

Vesti

20.10.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Savet bezbednosti ići ćemo ili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ili ja, ili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, da vidimo koliki je značaj i koliko je to važno u ovom trenutku - rekao je Vučić ranije

DIPLOMATSKA BORBA SRBIJE U SAD: Brnabić predstavlja državu na sednici Saveta bezbednosti UN

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Srbije Ana Brnabić predstavljaće Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija u ponedeljak, 23. oktobra, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Sednica je trebalo da bude održana 18. oktobra, ali je pomerena na 23. oktobar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je kratko razgovarao sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antonijom Guterešom o situaciji na Kosovu i Metohiji kao i o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti UN.

- Na Savet bezbednosti ići ćemo ili predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ili ja, ili ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, da vidimo koliki je značaj i koliko je to važno u ovom trenutku - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (19)

Loading
Jana

20.10.2023 13:14

Ana ce nas kao i do sada predstavljati na pravi nacin, uvek ovakve sednice treba iskoristiti kako bi skrenuli paznju na probleme na KiM i polozaj Srba.

Milica

20.10.2023 13:14

Брнабић ће достојно представљати Србију на седници Савета безбедности УН.

Anka

20.10.2023 13:15

Premijerka će braniti interes Srbije i nastaviti da se bori za Srbe na KiM.

Dina

20.10.2023 13:16

Сигурно ће бити речи и о безбедносној ситуацији на КиМ, сигурна сам да ће премијерка предочити у каквој су ситуацији Срби на КиМ.