"TO JE NJEGOV NAČIN RADA": Oglasio se Dejan Bulatović nakon novog Đilasovog poteza - lider stranke na ovaj način pokušava da zataška strogo čuvanu tajnu SSP

Autor:

Vesti

18.10.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Bulatović oglasio se naglašavajući da Đilas tužbama samo pokušava da ga uplaši, kao i to da on ne zazire od suda, gde će se rado pojaviti sa dokazima iznoseći samu istinu.

"TO JE NJEGOV NAČIN RADA": Oglasio se Dejan Bulatović nakon novog Đilasovog poteza - lider stranke na ovaj način pokušava da zataška strogo čuvanu tajnu SSP

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Rade Prelic

Lider stranke Slobode i pravde, Dragan Đilas, podneo je tužbu protiv nekadašnjeg svog bliskog saradnika, a sada već samostalnog poslanika u Skupštini Srbije, Dejana Bulatovića.

Bulatović je nedavno rekao za Republiku da je Dragan Đilas na dan kada su mediji 2021. godine objavili aferu "Mauricijus", sazvao hitan sastanak vrha stranke i saradnicima rekao da će biti uhapšen. Shodno toj izjavi, Đilas je napravio novi korak zbog objavljenog teksta, kada je podneo tužbu protiv svog nekadašnjeg saradnika.

Naime, s obzirom na tu situaciju, Dejan Bulatović oglasio se ponovo naglašavajući da Đilas tužbama samo pokušava da ga uplaši, međutim, Bulatović ne zazire od suda i tužbe, gde će se pojaviti sa dokazima iznoseći samu istinu.

- To što je on podneo tužbu povodom moje izjave za portal Republika.rs, samo govori to da ja govorim samo istinu, a on pokušava nekim tužbama mene da uplaši, kao i to da ja više ne bih pričao o tome. Naprotiv, time je samo pokazao koliko se plaši istine. A ja se ne plašim suda, jer ću sigurno na sudu izneti sve dokaze, sve činjenice i pobediti ga. To što on pokušava na takav način da zastraši novinare i ljude koji iznose istinu, to je u suštini njegov problem, i to je matrica koju on već dugo vreme koristi. To je njegov način rada, tako vrši pritisak, jer Ðilas i ne zna ništa drugačije nego da vrši pritisak - rekao je Bulatović.

Republika

Foto: Tanjug, PEtar Divac

 

Takođe, ovaj nekadašnji visoki funkcioner SSP, istakao je da će građani Srbije imati jasnu priliku da vide kako istina pobeđuje, pogotovo što je ranije već bilo reči o dokazima koje poseduje kada je i do koje mere Đilas bio ubeđen da će završiti u zatvoru, o čemu najbolje svedoči podatak da mu je uveliko bila spakovana torba sa najosnovnijim stvarima.

- Iskren da budem, ovo za mene i nije pritisak, ovo je za mene čast i veliko zadovoljstvo da nečovek kao što je Dragan Ðilas, podnese tužbu, za mene je to nešto što se zove lepo i ja ću se sigurno na sudu boriti za istinu. Građani Srbije će imati priliku da vide kako istina pobeđuje na svakom koraku kada je Dragan Ðilas u pitanju - zaključio je Bulatović i dodao:

- Ja sam rekao, što generalno i svi znaju, kada dajem izjave, moje izjave su čiste i apsolutno istinite. Kao što znate, ja sam bio potpredsednik Stranke slobode i pravde, a to je čovek koji je jednostavno ukrao moju stranku, a ja znam sve i sve što znam, ja iznosim. A to što su njegovi svedoci, Marinika Tepić i Borko Stefanović, svakom građaninu Srbije će biti jasno o čemu se radi - rekao je.

Republika

Foto: TV Pink

 

Podsetimo, Bulatović je ispričao situaciju u vezi hitnog sastanka na koji je pozvan između ostalog i on, zajedno sa Borkom Stefanovićem i Marinikom Tepić. Njih četvoro okupili su se u zajedničkom kabinetu, gde je Đilas bio vidno potišten kada im je saopštio sledeće, citirajući: "Mene će da uhapse verovatno sutra ujutru, neke stvari su nađene, našle se, nešto se dešava i da podelim ko će šta da radi".

Tako je Đilas Stefanovića zadužio za diplomatiju, da obavesti diplomatsku javnost o hapšenju. Tepićeva, dodaje, bila je zadužena za medije, da organizuje konferencije, kako je Đilas rekao, ako treba, i dvaput dnevno.

Na Bulatovićevo pitanje šta je to što mu se stavlja na teret, kako kaže, Đilas je zamišljeno samo slegao ramenima.

- Nije rekao ni da mu je namešteno, nije se ni branio, samo je slegao ramenima i poručio da će da vidi s advokatskim timom. I Marinika i Borko su reagovali kao ja, pitali su ga kako mogu da uhapse lidera opozicije. Oboje su pitali da li ima te pare, ali on nije hteo ni njima da odgovori. Kao, u šoku je, ne može da funkcioniše, tako nam je rekao - seća se Bulatović.

Desetak dana u redovima ove stranke, vladala je paranoja, nakon čega je održan još jedan sastanak, gde je čitav slučaj zapečaćen, i više nije bilo reči o tome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Milica

18.10.2023 13:12

Đilas će tužbama pokušati da sakrije istinu. A istina je da je tajkun koji se preko vlasti silno obogatio.

petra

18.10.2023 13:37

Djilas je svoje licemerje ponovo pokazao,i lesinarenje koje ima na pretek. Ako je nekome potreban ovakav idiot onda siroko im polje!

Dana

18.10.2023 14:40

Djilas se nikada ne sme izvuci za sve svoje pljacke i malverzacije koje je uradio dok je bio na vlasti.

Nebojša

18.10.2023 14:44

Đilas tuži, a spisak ukradenih stvari sa njegove strane je stvarno poduži...