NVO OFANZIVA - KAMPANJA PROTIV SRBIJE I VUČIĆA: Sinhronizovani pritisak na vlast se pojačava

Autor:

Vesti

15.10.2023

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa nevladinih organizacija poslala pismo EU u kojem traži da se "promeni politika prema našoj zemlji".

NVO OFANZIVA - KAMPANJA PROTIV SRBIJE I VUČIĆA: Sinhronizovani pritisak na vlast se pojačava

Foto: Aleksandar Nalbantjan, tanjug

Bliže se izbori, a uporedo s tim pojačavaju se napadi na Srbiju i Aleksandra Vučića. Kako spolja tako, nažalost, i iznutra.

Sledeći primer nekih opozicionih stranaka koje su pisale pisma žaleći se na navodno neregularne izborne uslove i tražeći sankcije protiv Vučića (videti okvir), sada su se javile i NVO organizacije, pokrećući frontalni udar na Srbiju. Traže, naime, od Zapada da "napusti politiku saradnje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem".

KORAK DALJE

Potpisnici apela su dobro poznati: Evropski pokret u Srbiji, CRTA, Građanske inicijative, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Centar savremene politike, Centar za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond)... Kažu oni, potrebno je "promeniti trenutnu politiku sklapanja sumnjivih dogovora s autokratskim liderima jer se time žrtvuje demokratija u regionu radi postizanja kratkoročne stabilnosti".

I ne samo to, idu i korak dalje, navodeći da zapadni Balkan ide ka "ivici još jednog haosa i uništenja".

Potpisuju ovo i Inicijativa mladih za ljudska prava, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava - Yucom, Autonomni ženski centar, Slavko Ćuruvija fondacija i Partneri Srbija.

S ovim napadima NVO javnost je upoznao poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je podelio isečke članaka iz opoziciono nastrojenih medija koji govore o ovim apelima i podelio ih na nalogu na Tviteru.

 

 

- Dobro upamtite ovu gomilu idiota. Svaki dalji komentar je suvišan - napisao je Đukanović.

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje za Srpski telegraf da su NVO povezane s našim opozicionim strankama i da više funkcionišu kao političke partije nego kao nevladine organizacije.

Foto: printscreen

 

- Ako uzmemo u obzir to da smo pre ovoga imali pismo opozicionih lidera i stranaka koji su zahtevali da se uvedu sankcije rukovodstvu zemlje, predsedniku Aleksandru Vučiću na prvom mestu, a to je sankcionisanje države, na kraju krajeva, onda ovu poruku NVO ne možemo tumačiti drugačije nego kao sinhronizovan pritisak, ofanzivu na vlast i Srbiju s ciljem da se promeni vlast pomoću spoljnog faktora - navodi Graovac.

STRANI FAKTOR

Kako ističe, ova vrsta pritiska odgovara i zapadnim silama.

- To što očekuju da ih neko sa zapada instalira na vlast je potvrda da ništa nisu naučili u proteklih 10 godina - zaključuje Graovac.

Očigledno je da mnogi priželjkuju da Srbija klekne i bude na zemlji, a da ti podanički potencijali iskazani u regionu budu prisutni i kod nas, smatra Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije.

- Pokazalo se da ljudi koji imaju tu vrstu odnosa prema stranom faktoru najveću sreću vide u težnji da nema samostalnosti u srpskoj politici - navodi Miletić.

Foto: tanjug

 

Ugledali se na Đilasa, Mariniku, Lutovca, Zelenovića, Ponoša...

Podsetimo, pet opozicionih parlamentarnih stranaka i organizacija, među kojima su one čiji su članovi Dragan Đilas, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Zdravko Ponoš i njima slični, uputilo je pre nekoliko dana pismo Đuzepu Borelju, visokom predstavniku EU za spoljnu politiku. U tom pismu eksplicitno su zatražili uvođenje sankcija koje bi se odnosile na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sve pod paravanom navodne brige da kaznene mere ne pogode narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (39)

Loading
Hana

15.10.2023 22:08

Nista gore nema od napada na sopstvenu zemlju i to ni manje ni više nego od onih koji bi da je vrate na ivicu propasti.

Tina

15.10.2023 22:08

Vučić doprinosi razvoju naše države a oni žele to da spreče i da ga smene. Strašno!

Teona

15.10.2023 22:09

Jedina kampanja koju opozicija ima je napad na Vučića i narod to vidi zbog toga su i propali

Tanja

15.10.2023 22:11

Pa naravno svi domaći izdajnici se okrenuli protiv Srbije i naroda i jedva čekaju da nam uvedu sankcije to je slika zla koje postoji u Srbiji.