KURTI POSTAVIO "ADMINISTRATIVNO UPUTSTVO" KAO USLOV ZA IZBORE! Petković: Želi da zadrži lažne gradonačelnike i izbegne izlazak na birališta

Autor:

Vesti

14.10.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teror koji je Kurti do neizdržljivosti pojačao, posebno nakon nelegitimnih izbora, ima za cilj etničko čišćenje srpskog naroda naročito sa severa Kosova - rekao je Petar Petković.

KURTI POSTAVIO "ADMINISTRATIVNO UPUTSTVO" KAO USLOV ZA IZBORE! Petković: Želi da zadrži lažne gradonačelnike i izbegne izlazak na birališta

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Petar Petković

Stav Prištine o lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, da mogu da se održe samo na osnovu administrativnog uputstva, govore o namerama premijera prištinskih privremenih institucija Aljbin Kurti o tome da ne želi da sprovede nešto što je jedino rešenje za momentalnu deeskalaciju, smatra direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

A, "administrativno uputstvo" koje Kurti pominje, nije ništa drugo do način na koji Kurti želi po svaku cenu da zadrži lažne gradonačelnike i njihove odbornike koji su okupirali sever, ocenjuje on.

- Kurtijevi gaulajteri koji su osvojili 3,5 odsto albanskih glasova na kontejner-izborima na severu, nikoga ne predstavljaju i zato nemaju nikakav legitimitet - naveo je Petković.

Kako je dodao, teror koji je Kurti do neizdržljivosti pojačao, posebno nakon tih nelegitimnih izbora, ima za cilj etničko čišćenje srpskog naroda naročito sa severa Kosova.

Usled nezapamćenog pritiska i nasilja Kosovske policije prema Srbima jedino rešenje za momentalnu deeskalaciju jeste održavanje izbora na severu, naglašava Petković i dodaje da su izbori i jedini uslov za momentalno povlačenje Kurtijeve specijalne policije. 

- Umesto da se organizuju izbori na kojima bi učestvovali Srbi, Kurti je svojim administrativnim uputstvom namerno zakomplikovao situaciju, uvodeći besmislenu proceduru koja podrazumeva nekakvu peticiju, zatim referendumsko izjašnjavanje, pa tek na kraju održavanje izbora i sve to sa dugim vremenskim rokovima. Time je Kurti najdirektnije slagao predstavnike EU i SAD, s obzirom na to da je javno obećao da će organizovati izbore - naveo je direktor vladine Kancelarije za KiM. 

Kako zaključuje, to ne čudi jer su svi mogli da vide da Kurti nije nikakav mirotvorac, već balkanski piroman, koji izbore na severu ne želi i koji je lično naredio svojim lažnin gradonačelnicima da ne smeju da podnesu ostavke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (19)

Loading
Milan

14.10.2023 15:08

Valjda će ga evropska zajednica opametiti.

Dejan

14.10.2023 15:11

Kurti mora priznati Srbima njihova prava.

Filip

14.10.2023 15:12

Kurti ponovo krši prava Srba na KiM.

Goran

14.10.2023 15:13

Srbi nikada neće prihvatiti gradonačelnike koje je instalirala Priština.