KURTI INDIREKTNO NAJAVIO NOVE SUKOBE NA KIM! Optužuje Beograd, a sam sprema haos: Pomenuo i policiju

Autor:

Vesti

12.10.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je čak pozvao kosovske Srbe da "u narednim danima, nedeljama i mesecima budu pažljivi i da ne učestvuju u insceniranim i zlonamernim aktima nasilja".

KURTI INDIREKTNO NAJAVIO NOVE SUKOBE NA KIM! Optužuje Beograd, a sam sprema haos: Pomenuo i policiju

Foto: Profimedia

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti izjavio je da postoji "sve veći rizik od ponovljanja nasilnih napada kriminalnih struktura Srbije na Kosovu", čime je zapravo indirektno najavio novi teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Govoreći na sednici takozvane "vlade Kosova", Kurti je rekao da je njihov glavni cilj da "okrive kosovsku policiju i predstave je kao silu ugnjetavanja kosovskih Srba".

- Da bi to postigli, oni neće birati nikakva sredstva. Nažalost, podrška koju je teroristička grupa dobila iz Srbije, s jedne strane tretirajući ih kao heroje i mučenike, a s druge strane intenziviranjem aktivnosti vojske duž granice sa našom republikom, samo ih je ohrabrila - ustvrdio je Kurti.

On je čak, verovali ili ne, pozvao kosovske Srbe da "u narednim danima, nedeljama i mesecima budu pažljivi i da ne učestvuju u insceniranim i zlonamernim aktima nasilja".

- Na Kosovu smo svi ravnopravni građani jer je država legalna, a društvo demokratsko. Ne postoje nepoželjne zajednice. Pozivam vas da se oslonite na policiju Kosova i prijavite sumnjivo ponašanje pojedinaca u vašim sredinama - rekao je Kurti, koji nijednom rečju nije pomenuo svakodnevno hapšenje Srba bez ikakvih dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (51)

Loading
Milovan

12.10.2023 12:04

Srbija nema veze sa incidentom u Banjskoj. Taj događaj je samo Kurtiju doneo korist, trenutno odresenih ruku maltretira Srbe na Kosmetu

Iva

12.10.2023 12:04

Treba se plasiti Kurtija i njegovih zlih i skrivenih namera. Srbi treba da su ujedinjeni i da ne pristaju na provokacije , jer je upravo to i cilj Kurtija da Srbija prva napada, kako bi Pristina u celoj ovoj situaciji ispala zrtva

vanja

12.10.2023 12:07

tu utabanu stazu je upravo Kurti obelezio na laznoj drzavi Kosovo,uz pomoc zapadnih posrednika,praveci nemire i potencijalne sukobe

Dusan

12.10.2023 12:08

Aljbin Kurti je svo zlo na prostoru KiM. Od njega počinje i na njemu se završava sve što ne valja.