"LOPTA JE SADA U DVORIŠTU PRIŠTINE": Rakić poručio da se što pre raspišu izbori na severu

Autor: Kosovo online

Vesti

13.10.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rakić je upozorio da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

"LOPTA JE SADA U DVORIŠTU PRIŠTINE": Rakić poručio da se što pre raspišu izbori na severu

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Goran Rakić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas vlasti u Prištini da što pre raspišu izbore za nove gradonačelnike i skupštine opština na severu, uz poruku da su spremni da na njima učestvuju.

Rakić je na konferenciji za medije poručio da je "lopta sada u dvorištu Prištine".

- Potrebno je da ovi lažni, nelegalni i nelegitimnu gradonačelnici i odbornici koji već mesecima maltretiraju naše građane hitno podnesu ostavke i odu, da izađu iz naših zgrada, jer oni nisu predstavnici našeg naroda. Njihova jedina svrha je maltretiranje naših građana - istakao je Rakić. 

Upozorio je da je život svakim danom sve teži za srpski narod, a da su pritisci na Srbe i Srbiju nezapamćeni.

- Kurtijev režim ne prestaje da kršeći dogovore, zakone, i sva prava srpskog naroda zastrašuje srpski narod. Mi moramo da budemo jedinstveni i složni, i da u ovim nemogućim uslovima pokušamo da budemo krojači svoje sudbine i zaštitimo narod -  naveo je Rakić, i dodao da je Srpska lista političke odluke uvek donosila u interesu građana a ne gledajući da li su popularne ili nisu.

Isto tako, istakao je Rakić, političke odluke su uvek donosili u koordinaciji sa Beogradom.

- Zato ćemo i ovog puta ćemo poslušati savet predsednika Vučića i danas šaljemo poruku da smo spremni da učestvujemo na izborima na severu Kosova i Metohije, i time podstaknemo politički proces i dijalog koji bi doveo do ispunjenja naših uslova koje smo više puta do sada isticali. Zato tražimo od Prištine da u najkraćem roku raspiše vanredne lokalne izbore za gradonačelnike i odbornike u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije - naveo je Rakić. 

Istakao je da je povlačenjem iz institucija uspeli da skrenu požanju svetske javnosti da Kosovo nije rešeno pitanje, da srpski narod pati u da je potrebno da se formira Zajednica srpskih opština. 

- Kurti na severu pod plaštom eksproprijacije vrši progon našeg narod i otimanje naše zemlje. On pod pojmom borbe protiv kriminala pošalje specijalce da pucaju i hapse naš narod i da ih odvode u prištinske kazamate - rekao je Rakić i pozivamo građane na sabornosti, jedinstvo i slogu, uz poruku da je "srpski narod je svoj na svome i iz ove teške situacije će izaći kao pobednik". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Jovana

13.10.2023 12:54

Neophodno je da izbori na KiM budu sto pre, i to sa ucescem Srba na izborima.

Srđa

13.10.2023 13:00

Priština treba da održi izbore. Srbi imaju legitimne predstavnike to je sigurno!

teona

13.10.2023 13:07

Neka se oglasi Pristina, da vidimo da li smeju na izbore. da se vec jednom resi Kosovo

Ana

13.10.2023 13:08

Spremni, nego sta za izbore