ALIŠA KERNS PONOVO NAPADA, SMISLILA JE PAKLENI PLAN: Kakav to udarac Britanija sprema Srbiji?

Autor:

Vesti

05.10.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakciju britanske poslanice podelio je i ambasador Prištine u Velikoj Britaniji Iljir Kapiti.

ALIŠA KERNS PONOVO NAPADA, SMISLILA JE PAKLENI PLAN: Kakav to udarac Britanija sprema Srbiji?

Foto: Printscreen

Predsednica Odbora za spoljne poslove u Parlamentu Velike Britanije Ališa Kerns istakla je danas da Velika Britanija, SAD i EU još uvek nisu preduzele nikakve mere protiv Srbije, koja je, kako tvrdi, odgovorna za sukobe u Banjskoj, dok se Priština još uvek nalazi pod sankcijama EU.

Ona je na društvenoj mreži "X" navela da je i bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić na slobodi, iako je priznao odgovornost za akciju u Banjskoj, te se zapitala da li je reč o "diplomatiji odvraćanja", prenosi Kosovoonline.

- Radoičić ostaje na slobodi u Srbiji. Još uvek nema reperkusija za Beograd od strane Velike Britanije, SAD, EU uprkos ubistvu policajca, naoružavanju paravojnih formacija, kidnapovanju policajaca, niti ulozi u ozbiljnom ranjavanju NATO trupa. Ipak, Kosovo ostaje pod sankcijama EU. Diplomatija odvraćanja - istakla je Kerns.

Reakciju britanske poslanice podelio je i ambasador Prištine u Velikoj Britaniji Iljir Kapiti.

- Bilo bi duboko razočaravajuće da se Srbija ne suoči sa posledicama za obuku i podršku teroristima da napadnu suver Kosova. Nedostatak akcije kao odgovor postavlja važna pitanja. U međuvremenu, iznenađujuće, Kosovo je podvrgnuto merama (sankcijama) EU - naveo je on.

Pitanja koja proizilaze iz svega ovoga su: Šta to Britanija sprema našoj zemlji i narodu? Kakav to plan ima za nas i čemu teži? 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Slavka

05.10.2023 17:21

Kreten bila, kreten ostala.