MILAN RADOIČIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE!

Autor:

Vesti

04.10.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanu Radoičiću sud danas nije odredio pritvor, ali je doneo meru zabrane napuštanja prebivališta.

MILAN RADOIČIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE!

Foto: Tanjug Jadranka Ilic

Njemu je izrečena naredba da se suzdrži od odlaska na Kosovo i Metohiju, da ne napušta teritoriju Srbije bez prethodnog odobrenja suda i da redovno izveštava policijsku stanicu svakog 1. i 15. u mesecu.

Pored toga, njegova putna isprava, odnosno pasoš Srbije, je oduzeta, i upozoren je da se može suočiti s pritvorom ukoliko prekrši bilo koju od ovih mera i obaveza.

Juče je Milan Radoičić (45) saslušan u Palati pravde, a Tužilaštvo je podnelo zahtev za pritvor.

Prema saopštenju, Radoičić se sumnjiči za krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela, nelegalne proizvodnje, posedovanja, nošenja i distribucije vatrenog oružja i eksplozivnih materija, kao i teških dela protiv opšte sigurnosti.

MUP je saopštio da je policija pretražila stan i druge prostorije Milana Radoičića, i da je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Takođe se navodi da je "isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu".

Njegov advokat je potvrdio da je Radoičić juče bio u Beogradu, da je pretres njegovog stana izvršen tokom prepodneva, i da je trajao neko vreme.

Informativni razgovor tokom vikenda

Pre četiri dana, tačnije u subotu, 30. septembra, sada već bivši potpredsednik Srpske liste bio je u policiji gde se, kako je saopšteno, odazvao pozivu državnih organa Republike Srbije.

"Lično sam obavio sve pripreme"

Samo dan pre toga, Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića održao je konferenciju za medije gde je pročitao njegovo pismo javnosti.

Radoičić je u njemu, između ostalog, rekao da je "zajedno sa mojim sunarodnicima sa Kosova i Metohije 24. septembra došao na sever Kosova i Metohije, u predelu Banjske, a razlog našeg dolaska bio je da ohrabrimo naš narod u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija, i da stvorimo uslove za ostvarenje sna o slobodi", piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Lara

04.10.2023 10:51

Bravo Srbijo! JUNACIMA nije mesto u zatvoru!

Srba

04.10.2023 11:45

@Lara - Previše mu verujemo.

Strahinja

04.10.2023 10:53

Ovo je sjajna, zasluzio da bude pusten kuci

nino

04.10.2023 11:53

@Strahinja - Svi treba da odgovaraju za svoja dela ali ajde sada da vidimo ko će pohapsiti silne šiptare koji godinama progone Srbe sa KiM.