SRBI NASTRADALOJ BRAĆI U BANJSKOJ POSVETILI MURAL! Osvanuo grafit u Zemunu: ''Nek im je večna slava i HVALA im''

Autor:

Vesti

03.10.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mural je oslikan u Železničkoj ulici.

SRBI NASTRADALOJ BRAĆI U BANJSKOJ POSVETILI MURAL! Osvanuo grafit u Zemunu: ''Nek im je večna slava i HVALA im''

Foto: instagrAM/zemunske vesti

Nakon pogibije trojice Srba kod manastira Banjska, na Kosovu i Metohiji, u Zemunu je osvanuo mural posvećen stradalima - Stefanu Nedeljkoviću iz Zvečana, Bojanu Mijailoviću i Igoru Milenkoviću iz Leposavića.

Kako pišu "Zemunske vesti", mural je delo Organizacije "Srpski klub".

- Danas smo u Zemunu uradili grafit u čast naše braće, srpskih heroja, koji su stradali u Banjskoj. Neka im je večna slava i hvala im - stoji u objavi na Instagram  nalogu.

Oslikan je na zidu u Železničkoj ulici.

Jedna sveća prikazana je preko mape Kosmeta i velikim slovima ispisano je "Banjska. Slava srpskim junacima".

Podsetimo, u vatrenom obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su naši sunarodnici, a osim Stefana živote su izgubili i Ivan Milenković i Bojan Mijailović iz Leposavića.

Foto: Republika

Porodica, prijatelji i sunarodnici se oprostili od nastradalih momaka

Tuga i neverica pomešane sa strahom vladaju na Kosovu i Metohiji posle sukoba dela Srba sa pripadnicima tzv. kosovske policije kod Banjske. Tuga je preplavila i Zvečan, odakle je Stefan Nedeljković, jedan od ubijenih Srba.

Otac troje dece, tri maloletne devojčice, iz, imućne je porodice, a u napadu mu je ranjen i rođeni brat.

Foto: instagram.com

Stefan Nedeljković sa ćerkicama

Potresnom porukom ranije se oglasila i Stefanova supruga uz poruku da se i dalje nada da je sve samo košmar iz kog će se probuditi.

Čekaću jutro. Neću da patetišem, znam da to ne voliš. Nadala sam se do poslednjeg trenutka da ćeš izaći iz te začarane šume kao pobednik. Jer to jesi, naš superheroj zauvek, sa osmehom koji je svakome ulepšavao dan. Bio si najhrabriji čovek kog znam, najvećeg srca koje nikog nije ostavilo čak ni u borbi za sopstveni život i koje te je dovelo do samog kraja našeg ovozemaljskog putovanja - napisala je nesrećna žena na društvenoj mreži Instagram.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading