PORODICE POTVRDILE IDENTITET UBIJENIH SRBA U SELU BANJSKA! Još se ne zna kad će moći da preuzmu tela!

Autor:

Vesti

28.09.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, danas je postavio pitanje zašto Priština i dalje ne predaje porodicama tela stradalih u selu Banjska.

PORODICE POTVRDILE IDENTITET UBIJENIH SRBA U SELU BANJSKA! Još se ne zna kad će moći da preuzmu tela!

Foto: Instagram/192_rs

Članovi porodica Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, nastradalih u oružanim sukobima u Banjskoj, danas su potvrdili njihov identitet na sudskoj medicini u Prištini.

U toku je proces njihove identifikacije, a potvrđivanje identiteta jedan je od koraka u proceduri, preneo je RTS-u izvor blizak porodicama.

Dodao je da porodice nisu dobile preciznu informaciju kada bi mogle da preuzmu tela poginulih članova. Moguće je da to bude sutra ili prekosutra.

Podsetimo, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, danas je postavio pitanje zašto Priština i dalje ne predaje porodicama tela stradalih u selu Banjska.

- Zbog čega se kriju informacije u vezi sa obdukcijom? Zbog čega se Euleks ne oglašava već dva dana na naš zahtev da tim međunarodnih eksperata sa srpskim patolozima pregledaju tela - naveo je Petković na platformi X.

Inače, u srpskim sredinama na KiM danas je treći dan žalosti. Prelazi Brnjak i Jarinje iz centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici i dalje su zatvoreni, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Posle četiri dana, od juče dozvoljen ulazak u selo Banjska na Kosovu i Metohiji, gde se u noći između subote i nedelje dogodio sukob u kojem je stradalo troje Srba i jedan Albanac.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading