UPOZORAVALI SMO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU SKORO 200 PUTA! Jevtić: Moramo da uradimo sve kako bi konačno zavladao mir

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2023

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jeftić kaže da je prvi put čuo snimak, i da ne zna o kome se radi.

UPOZORAVALI SMO MEĐUNARODNU ZAJEDNICU SKORO 200 PUTA! Jevtić: Moramo da uradimo sve kako bi konačno zavladao mir

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je da se na KiM dogodila tragedija, ali je podsetio i da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i njegove kolege iz Srpske liste skoro 200 puta upozoravali međunarodnu zajednicu na opasnost svega onoga što radi Priština.

Jevtić je na Pinku rekao da nema neku informaciju više šta se dogodilo od onoga što je saznao putem medija.

- Ono sto se svakako dogodilo jeste jedna velika tragedija, to je moja ocena. Kada dođe do gubitka života to jeste tragedija. Ne smemo da posmatramo iz ugla šta se pre sedam dana desilo, da vidimo kako smo došli do toga. Želim da podsetim na nekoliko sastanka koje je predsednik imao sa predstavnicima Srba na KiM, pa i pre dve godine kada se pucalo u severnoj Mitrovici, kada su ranili Sofronijevića - rekao  je Jevtić.

Tada je javnost, rekao je Jevtić, mogla da čuje kako se ljudi na severu osećaju i koliko je ta situacija na ivici sukoba.

- Više nego jasno je da moramo da uradimo sve kako bi sprečili neku novu tragediju i kako bi konačno zavladao mir - rekao je Jevtić.

- I mi smo trebali više da slušamo ono što Vučić ima da nam kaže, u situacijama kada su okolnosti bile takve da nismo dobro razumeli poziciju zvaničnog Beograda - rekao je Jeftić.

Jeftić kaže da je prvi put čuo snimak, i da ne zna o kome se radi.

- U tim situacijama kada dolazi do oružanog sukoba, to treba da definiše pravo. Zato insitiramo na međunarodnoj istrazi. Ne bih da podvlačim crtu, ali imali smo slične događaje, i znamo kako se tada reagovalo - dodao je Jeftić.

Podsetimo, u emisiji "Hit tvit" na TV Pink emitovan je audio-snimak izjave zaštićenog svedoka ubistva jednog od Srba na severu Kosmeta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading