PRIŠTINA U ULTIMATIVNOM POTEZU DA BUDE UKRAJINA! Vučić: Gluposti, nismo mi cepali deo nečije zemlje, već oni našu!

Autor:

Vesti

02.10.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se građanima putem televizije Hepi u vezi sa nedavnim događajima na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrćući na ulogu Prištine.

PRIŠTINA U ULTIMATIVNOM POTEZU DA BUDE UKRAJINA! Vučić: Gluposti, nismo mi cepali deo nečije zemlje, već oni našu!

Foto: printscreen/happy tv

Vučić je istakao da su kosovski lideri izmenili perspektivu i način na koji govore o sličnim situacijama u drugim delovima sveta, poput Donbasa i Krima.

Kako je predsednik naglasio, prištinski lideri su ranije koristili Donbas i Krim kao analogije za svoje separatističke napore na Kosovu i Metohiji. Međutim, Vučić je odbacio ovakvu argumentaciju kao neosnovanu, ističući da nije Srbija ta koja je pokušala da otcepi deo nečije teritorije.

"Vi otcepljujete deo naše teritorije. Obrnuli su igricu, i baš ih briga, sve su okrenuli naopačke. To je ono što sam rekao u UN, nema principa nikakvih, ni načela. Nema tu velike filozofije. To je nešto što je od presudnog značaja", rekao je Vučić.

Takođe, predsednik je dodao da su iz Prištine iznosili tvrdnje da su imali obuku na privatnom imanju Milana Radoičića na Kopaoniku, na šta je ukazao da je taj argument neutemeljen, s obzirom na to da je reč o privatnom vlasništvu pojedinca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (33)

Loading
Tanja

02.10.2023 21:49

Užas. Srbija samo brani svoj narod i svoje teritorije. Bori se za mir i stabilnost i sigurnost svih građana Srbije.

Sara

02.10.2023 21:50

KIM je deo Srbije I to će uvek i ostati.

Masa

02.10.2023 21:50

Oni su oteli nase parce zemlje, a ponašaju se kao da su Srbi nekoga napali, a smao brane svoje.