VUČIĆ O RADOIČIĆU: To je bio miran ustanak Srba, pokušavaju direktno da optuže Radoičića za ubistvo policajca

Autor:

Vesti

02.10.2023

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima putem televizije Hepi povodom događaja na Kosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na selo Banjska.

VUČIĆ O RADOIČIĆU: To je bio miran ustanak Srba, pokušavaju direktno da optuže Radoičića za ubistvo policajca

Foto: Srpska lista

 U svom obraćanju, predsednik je takođe istakao ulogu Milana Radoičića.

Vučić je podsetio na napore i pregovore koji su prethodili događajima u Banjskoj. Istakao je da je došlo do mirnog ustanka, gde su Srbi tražili pravdu i zaštitu svojih prava.

Kroz intenzivne razgovore sa međunarodnim akterima, došlo se do dogovora koji su podržali EU i SAD. Ovaj dogovor je podrazumevao oslobađanje ljudi sa barikada i nesmetano kretanje Srba.

Međutim, predsednik je izrazio svoje razočaranje i rekao da je naišao na nepoštovanje ovog dogovora. Pritom, istakao je da je kriv što je verovao da će se dogovor poštovati i da se neće dovesti srpski narod u situaciju koja je usledila.

- Srbi su se podigli, to je bio miran ustanak. Negde 15 dana vodimo teške razgovore sa svima, i dolazimo do papira koji prihvataju i EU i Amerika. To je bio nacrt da će da puste sve koji su na barikadama, da neće da hapse Srbe. Ja sam išao na razgovor u Rašku, tu je bio i Radoičić. Prvo veče nisu prihvatili da se povuku. Ja pričam sa Eskobarom, on je prvo rekao da ne može, onda je prihvatio i to. Pitao sam ih šta ja mogu da uradim za njih, ja sam dobio obećanje najmoćnijih sila sveta - podsetio je on.

 

Vučić je istakao da je verovao u reči najmoćnijih svetskih sila i da je to bio ključni faktor u njegovoj odluci.

Predsednik je naglasio da se, i da nije verovao, teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji bi se nastavio i da je njegova namera bila da zaštiti srpski narod u tom regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Maja

02.10.2023 21:42

Kurti je za sve kriv

Danka

02.10.2023 21:43

Било је питање када ће Срби подићи глас и пустити крик... угњетавање предуго траје.

Zox

02.10.2023 21:44

Mogu šiptari da pričaju šta hoce, nemaju dokaza nikakvog

Ana

02.10.2023 21:44

Radoicic je nedužan, samo je hteo da se bori za svoj narod