"PLASIRAJU LAŽNE INFORMACIJE O SRPSKIM VOJNICIMA" Crno na belo - Grenel izneo sve podatke i optužio Blinkena i Salivena

Autor: Tanjug

Vesti

30.09.2023

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grenel je ukazao i na to da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka ce, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

"PLASIRAJU LAŽNE INFORMACIJE O SRPSKIM VOJNICIMA" Crno na belo - Grenel izneo sve podatke i optužio Blinkena i Salivena

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel optužio je danas američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena da su plasirali lažne informacije o raspoređivanju srpskih vojnika na administrativnim prelazima sa KiM, i istakao da postoji smanjenje, a ne nagomilavanje broja vojnika.

- Saliven i Blinken su juče plasirali lažne informacije o srpskim trupama na granici sa Kosovom. Oni su tako van dodira sa Balkanom - naveo je Grenel na društvenoj mreži X (Tviter).

Ukazao je da je prošle godine bilo 14.000 srpskih vojnika, da ih je danas 7.500, a do ponedeljka ce, kako je naveo, biti 4.000 na administrativnim prelazima.

Grenel je upitao zašto je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena lagala o nagomilavanju vojnika.

- To je smanjenje - naveo je Grenel.

Upitao je i zbog čega je Bela kuća postavila 3. juna crvenu liniju za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i potom mu "dozvolila da pređe liniju bez posledica".

- Slabost izaziva haos - zaključio je Grenel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da je imao dug telefonski razgovor o situaciji na KiM sa Blinkenom, koji nije bio lak, i istakao da je negirao neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti srpskih snaga.

Kako je saopštila Bela kuća, Salivan je, tokom razgovora sa Kurtijem, izrazio zabrinutost "zbog mobilizacije srpske vojske" u blizini administrativne linije sa KiM i istakao da jedino dijalog garantuje dugoročno rešenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Мiraš

30.09.2023 20:30

Гренел је једини који зна праву ситуацију и који је увек био уз Србију. А све што је рекао је чиста истина.

Emi

30.09.2023 20:30

Grenel je jedini covek iz Amerike koji je shavtio da je jedini cilj Zapada da Srbija ispadne kriva za sve

Kristina

30.09.2023 20:31

Grenel je redak čovek iz AMerike koji govori istinu

Srbin

30.09.2023 20:31

Hvala Grenelu zbog iznosenja istine