PORODICA UBIJENOG POLICAJCA KURTIJU: Povuci se sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života, uključi se u pregovore

Autor:

Vesti

24.09.2023

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji događaji na Kosovu i Metohiji izazvali su zabrinutost kako među lokalnim stanovništvom, tako i širom regiona

PORODICA UBIJENOG POLICAJCA KURTIJU: Povuci se sa severa Kosova i spreči dalje gubitke života, uključi se u pregovore

Foto: TANJUG/STR

Situacija je eskalirala nakon što je došlo do napada na severu Kosova, u selu Banjska, gde je jedan kosovski policajac izgubio život, a drugi je povređen.

Ovim povodom oglasio se i član porodice ubineog policajca:

Apelujem na premijera Kosova da se angažuje u pregovorima, suzdrži se od korišćenja naših uniformi na severu i spreči dalji gubitak života - rekao je preplašen čovek.

 

 

Eparhija raško-prizrenska najoštrije je osudila ovaj napad i izrazila duboku zabrinutost zbog upada maskiranih i naoružanih osoba u Manastir Banjska. Prema saopštenju eparhije, grupa naoružanih lica upala je blindiranim vozilom u sam manastir, provaljujući zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sveštenik, iguman Danilo i bratija manastira.

Ovi incidenti su izazvali dodatnu napetost na teritoriji Kosova i Metohije. Kosovska policija i specijalne jedinice ROSU raspoređene su u brojnim delovima severnog Kosova, dok su pristupi selima kao što su Jarinje i Brnjak ograničeni.

Napetosti su dostigle tačku ključanja, a očekuje se obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji će, prema saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, "razobličiti sve laži i podvale Aljbina Kurtija, tvorca haosa i pakla na Kosovu i Metohiji."

Ovaj niz događaja dodatno povećava kompleksnost situacije u regionu i ukazuje na potrebu za brzim i konstruktivnim rešenjima kako bi se izbegli dalji sukobi i osigurala stabilnost na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Kristina

24.09.2023 15:19

Kurti je sve ovo izazvao svojim ponašanjem.

Nikola

24.09.2023 15:24

Svi bukvalno mole Kurtija na pregovore, ali se on i dalje izivljava svojom agresijom nad Srpskim narodom

Sandra

24.09.2023 15:25

Eto kako razmišlja porodica nastradalog policajca,čak i u ovakvom teškom trenutku oni se bore za mir i od njega ne odustaju. To samo govori o tome koliko su srbi pošten i častan narod. Saučešće porodici.

Nebojša

24.09.2023 15:38

Albanski pripadnici policije se sa omalovažavanjem ponašaju prema Srbima sa severa KiM.