TELEKOM ĆE BITI LIDER I NA KOSMETU! Lučić: 30.000 srpskih domaćinstava koja koriste naše usluge neće ostati bez interneta i domaćih TV kanala!

Autor:

Vesti

23.09.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lučić je zaključio da je Telekom Srbija odlučan da postane lider na Kosovu i Metohiji, baš kao što je to već postigao u celom regionu.

TELEKOM ĆE BITI LIDER I NA KOSMETU! Lučić: 30.000 srpskih domaćinstava koja koriste naše usluge neće ostati bez interneta i domaćih TV kanala!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Dragan Kujundžić/AP

Telekom Srbija je završio uspešno borbu za opstanak na Kosovu i Metohiji, pobedivši u naporima da sačuva svoje prisustvo na teritoriji Kosova. Sada je pred kompanijom nova bitka, a to je ekspanzija na celoj teritoriji Kosova kako bi postala lider i tamo, kao što je već u celom regionu, izjavio je generalni direktor kompanije, Vladimir Lučić, za RTS.

Prištinski organi su juče usvojili žalbu Telekom Srbija na ranije doneto rešenje tamošnje agencije za registre kojim je zabranjeno poslovanje ćerke-firme "MTS d.o.o" na Kosovu. Ovo prvo rešenje, doneto 4. avgusta, bilo je praćeno neobičnim obrazloženjem koje se odnosilo na člana menadžmenta MTS-a koji je jednom prilikom koristio pasoš na kojem je kao mesto rođenja stajalo "Kosovska Mitrovica, Republika Srbija".

 - Rezultat svega je da je drugostepena komisija usvojila odluku sa stavom da mora da se poštuje Briselski sporazum, po kojem naš MTS i postoji na KiM. Najteži deo posla smo uspešno rešili. Kompanija nastavlja da posluje, a 30.000 srpskih domaćinstava koja koriste naše usluge neće ostati bez interneta i domaćih TV kanala - izjavio je Lučić.

Telekom je odmah reagovao, podneo žalbu kao pravni lek i započeo veliku diplomatsku inicijativu. Vladimir Lučić je lično otputovao u Prištinu kako bi razgovarao sa predstavnicima ključnih ambasada. Kao rezultat ovih napora, drugostepena komisija je donela odluku kojom se potvrđuje da se mora poštovati Briselski sporazum, u skladu s kojim "MTS" postoji na Kosovu. Ovime je najteži deo borbe završen, a Telekom Srbija će nastaviti sa svojim poslovanjem, čime će 30.000 srpskih domaćinstava koja koriste usluge ove kompanije ostati povezana na internetu i sa domaćim TV kanalima.

 - Pokrenuli smo snažnu inicijativu da Priština ispuni još jednu obavezu iz Briselskog sporazuma i da napokon raspiše tender za trećeg mobilnog operatera, što ne čine već deset godina. A ne raspisuju tender jer znaju da bismo mi, našim kvalitetom, sigurno pobedili. Dobijanje te licence bi nam omogućilo nesmetan rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije, kao i da poboljšamo kvalitet usluga i u srpskim naseljima - objasnio je Lučić.

U narednom periodu, fokus će biti na osporavanju akvizicija malih firmi i sprečavanju raspisivanja tendera za trećeg operatera mobilne telefonije, kako bi se zaustavilo širenje prisustva Telekoma Srbija. Vladimir Lučić je izrazio optimizam u vezi sa ovom borbom i naveo da će dobijanje licence za trećeg mobilnog operatera omogućiti Telekomu nesmetan rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije, uz poboljšanje kvaliteta usluga u srpskim naseljima.

- Siguran sam da ćemo pobediti i u drugom poluvremenu i da će se rešiti pitanje naše ekspanzije na celom Kosovu i Metohiji. Telekom Srbija će biti lider na KiM kao što je u celom regionu - zaključio je Vladimir Lučić.

Lučić je zaključio da je Telekom Srbija odlučan da postane lider na Kosovu i Metohiji, baš kao što je to već postigao u celom regionu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading