NI STIDA NI SRAMA! Izetbegović bez skrupula brani u Srbiji uhapšenog Zildžića i još preti: "Bilo bi dobro da se slučaj reši "pozitivno"!

Autor:

Vesti

21.09.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na kraju je Izetbegović dodao da bi bilo dobro za odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije da se slučaj Zildžić razreši "pozitivno."

NI STIDA NI SRAMA! Izetbegović bez skrupula brani u Srbiji uhapšenog Zildžića i još preti: "Bilo bi dobro da se slučaj reši "pozitivno"!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SDA Bakir Izetbegović, na BHRT-u je prokomentarisao skandal u kojem je centralna figura član njegove stranke i miljenik, Salko Zildžić.

Podsećamo da Zildžić je uhapšen u nedavno u Srbiji tokom posete Damiru Mehiću Bibiju, bliskom prijatelju, koji je nedavno uhvaćen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata.

Bibi je izbegao iz Bosne i Hercegovine kako bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne od 17 i po godina zbog svog učešća u ubistvu Emira Džinića. Salko Zildžić je bivši predsednik Asocijacije mladih SDA i trenutno obavlja funkciju predsednika GO SDA u Tuzli.

Salko Zildžić je nameravao da putuje kroz Srbiju kako bi stigao na pripreme. Međutim, pre nego što je krenuo, navodno je zaboravio da izvuče pištolj iz svog automobila, za koji je imao važeću dozvolu. Na graničnom prelazu blizu Bratunca, srpska policija je izvršila pretres njegovog vozila i pronašla pištolj. Zbog toga što nije imao dozvolu za prenošenje pištolja preko granice, Zildžić je uhapšen, a odmah mu je određen pritvor.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Salko Zildžić

 

Međutim, Izetbegović je branio svog miljenika i pokušao da relativizuje sve što je uradio.

Prvo je govorio o iskaznici OSA-e koja je pronađena kod Zildžića.

Izetbegović je kazao da je advokat gospodina Zildžića tvrdio da BIA nije tvrdila da je pronašla iskaznicu OSA-e kod Zildžića. Takođe, istaknuo je da Mehmedagić, "koji je očito povezan s ovim slučajem, tvrdi da nikada nije izdao takav dokument.

Izetbegović je izrazio nadu da će Zildžić biti oslobođen i da će otkriti što se tačno dogodilo.

Na pitanje zašto je Zildžić posedovao pištolj, Izetbegović je odgovorio da smatra kako Zildžić sebi i svojoj porodici nije trebalo da priredi ovaj skandal te da su kazne za takve situacije visoke. Nada se da će mu se pružiti podršku kako bi se izvukao iz ovog problema, posebno ističući Zildžićevu poziciju kao parlamentarca i oca četvero dece.

- Nadamo se da će vlasti u Srbiji razmotriti ovu situaciju i pustiti Zildžića - odvalio je Izetbegović.

Takođe je istakao da SDA već pruža pomoć Zildžiću i njegovoj porodici te da su krenuli u potragu za odgovarajućim advokatom.

- Ne znam kako će sve završiti, ali Zildžić nije osuđivan i ako je napravio grešku, možda nije bio svestan posledica - istakao je Izetbegović.

Na kraju je Izetbegović dodao da bi bilo dobro za odnose između Bosne i Hercegovine i Srbije da se slučaj Zildžić razreši "pozitivno."

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading