AJTE VI NA PROTESTE ZA ŠOLAKOVE FREKVENCIJE! PALE MASKE: Tajkunski mediji sada već otvoreno otkrivaju ciljeve

Autor:

Vesti

30.08.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavili, bez imalo stida i srama pred ljudima koji izlaze na ulicu, da je najvažnija stvar da se poguraju N1 i Nova S.

AJTE VI NA PROTESTE ZA ŠOLAKOVE FREKVENCIJE! PALE MASKE: Tajkunski mediji sada već otvoreno otkrivaju ciljeve

Foto: Profimedia, Tanjug/Jadranka Ilić

Ako je neko i verovao da protesti protiv nasilja nisu politički i usko povezani s interesima medijskog tajkuna Dragana Šolaka, sada su pale sve maske! Protesti, koji su počeli posle masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", a koje je u međuvremenu privatizovala opozicija, u stvari, imaju za cilj samo da se N1 ili Nova, Šolakovi mediji, dokopaju nacionalne frekvencije.

Ne verujete! Čitajte dalje...

Naime, prema anketi nečega što se zove Arhiva javnih skupova, izvesnog Aleksandra Gubaša (u kog se, što je posebno važno, kunu opozicioni mediji i stranke jer se od početka protesta pozivaju na njegovo brojanje okupljenih, procene i sve ostalo, prenoseći to kao suštu istinu i bez ikakve provere, što znači da mu apsolutno veruju), a koju je preneo N1, ako bi u novoj fazi protesta trebalo svesti zahteve na samo jedan najvažniji, najviše glasova dobio bi zahtev za nacionalnu frekvenciju za neku od Šolakovih televizija.

ANKETNO PITANJE

Tako se, za opciju da se protesti dalje vode da bi N1 ili Nova S dobili pomenutu frekvenciju, navodno, izjašnjava 31,6 odsto ljudi, koji dolaze na proteste. Ostali ponuđeni zahtevi su bili mahom politički: izbori, smene određenih ministara, kao i oduzimanje frekvencija konkurenciji. Ništa o prosveti, prevenciji, menjaju sistema u školstvu....

Anketno pitanje je glasilo: "Poslednjih dana neki političari i politički analitičari predlažu da od septembra protesti protiv nasilja drugačije definišu zahteve da bi se ovim protestima vratila masovnost, te da bi bilo idealno da se sve svede na samo jedan čvrst zahtev od kog se ne odustaje. Šta bi u tom slučaju bilo najrealnije i najsmislenije da bude taj jedan ključni zahtev? Za koji zahtev biste najupornije izlazili na ulicu - navodi se u tekstu, a onda slavodobitno konstatuje da je najviše glasova otišlo zahtevu da N1 ili Nova S dobiju nacionalnu frekvenciju.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Nebojša Krstić

Rezultate ankete je na Tviteru podelio marketinški stručnjak Nebojša Krstić, uz ocenu da je "lešinarenje u Srbiji očigledno igra bez granica".

- Šolakovi mediji pobedili su u takmičenju za najbolji zahtev protesta "protiv nasilja". Verovatno je to ono što je najpotrebnije roditeljima ubijene dece, kao i svoj deci Srbije - napisao je Krstić.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vladimir Gajić

Osuda je stigla i od poslanika Narodne stranke Vladimira Gajića.

- To je ono što se očekuje od građana. Da budu takozvani korisni idioti za tuđi privatni biznis, da javni resurs dobije CNN? Građane treba da interesuje javni servis. To je narodna imovina - napisao je na Tviteru Gajić.

SAMO KORIST

Republika

Foto: Tanjug/M. NIKOLIĆ

Milenko Jovanov

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, prokomentarisao je da se cela priča oko žrtava i nasilja svela na dobijanje frekvencije.

- Znači, sve se na kraju svelo na to da Šolak dobije frekvenciju i Šolakov lakej sopstvenu stranku. Kakve žrtve, kakvo nasilje... - dodao je Jovanov.

Prema rečima Stevice Deđanskog, političkog analitičara, sada je vidljivo ono što dobronamerni ljudi od starta govore, da protesti nemaju nikakve veze s bilo čim drugim, osim s ličnim interesima Dragana Šolaka:

- I sve ostalo, nesreću koja se desila, nezadovoljstvo građana nekim stvarima, oni pokušavaju da iskoriste i pretvore u protest čiji je cilj da dobiju nacionalnu frekvenciju. Oni bi hteli da mi svi gledamo na nacionalnoj frekvenciji šta oni lupetaju. Ovim je dokazano ono što smo svi odavno videli. Videli su i građani i zato više i ne dolaze na proteste.

Rat levice i desnice za proteste

Opozicionari koji organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" odlučili su da predstavnici desnice ne mogu da učestvuju u organizaciji tih okupljanja. Desnica je, prema rečima Srđana Milivojevića iz DS, pozvana da učestvuje od prvog protesta, ali su oni to odbili, tako da je sada odlučeno da se i ne uključuju u dalju organizaciju.

U stvari, kako ističu dobro upućeni sagovornici, Milivojević, Aleksić, Lazović, Marinika Tepić i ostali koji sebe vide kao jedine bogomdane da se pitaju o protestima, strepe od konkurencije. Otud i ova nerezonska odluka da se odbace stranke koje bi im donele (koliko god, ali donele) više okupljenih.

Lutovac opet izvređao roditelje

Republika

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIC

Zoran Lutovac

Opozicija je ponovo uvredila roditelje ubijene dece u OŠ "Vladislav Ribnikar". Pošto ne mogu da se pomire s odlukom da se prekine s radom anketnog odbora, formiranog da bi se se utvrdile okolnosti masovnih pucnjava u školi i Mladenovcu, a što je bila molba roditelja ubijene dece, opet su počeli da zamenjuju teze. Tako je Zoran Lutovac, predsednik DS, poručio da je prekid rada anketnog odbora "skandalozan sam po sebi".

- Plan je da to traje dok se ne ispuni redovna procedura. Redovna procedura se završava krajem avgusta, pretpostavljenim radom anketnog odbora koji je prekinut pod izgovorom da su to tražili roditelji jednim običnim saopštenjem, to je skandalozno samo po sebi - kazao je Lutovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Slavka

30.08.2023 09:49

Ma nikakve maske im nisu potrebne, nije narod glup već ih je provalio u samom startu jer iz aviona se vidi da im je cilj da proguraju Šolakove medije i dobiju frekvencije.... koje mogu samo sa sanjaju.

Jovana

30.08.2023 09:49

Protesti su imali svoj cilj, sad se i to saznalo.

Ena

30.08.2023 09:51

Sve što opozicija i tajkunski mediji rade je samo zarad ličnog interesa.

Nenad

30.08.2023 09:51

Znači opet minuti prave problem.