OTKRIVAMO: Koalicija Šolak - Kurti protiv Telekoma Srbija!

Autor:

Vesti

21.08.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za opstanak najveće srpske kompanije na KiM je ujedno borba za opstanak 30.000 srpskih porodica i Briselski sporazum, ali Junajted Grupi je dobar svako ko je protiv Telekoma

OTKRIVAMO: Koalicija Šolak - Kurti protiv Telekoma Srbija!

Foto: Tanjug/Dopisnik KiM, Profimedia

Dok se vodi presudna bitka sa opstanak Telekoma Srbija na Kosovu, Šolakovi mediji u Beogradu svom snagom zabijaju nož u leđa.

Aljbin Kurti je odlučio da najveća srpska kompanija na teritoriji Kosova i Metohije, koja zapošljava  250 zaposlenih i od čijih usluga zavisi 30.000 srpskih porodica, mora da bude ugašena. Zarad uništenja Telekoma na KiM vlasti u Prištini spremne su da zgaze sve principe vladavine prava, da se bave apsurdnom retroaktivnom primenom zakona, da zloupotrebe navodno nezavisna regulatorna tela.

A šta je Kurtiju, uz proterivanje Telekoma Srbija, zapravo cilj: da do kraja zgazi Briselski sporazum, u skladu sa kojim Telekomova firma “MTS d.o.o” radi na KiM, i da život preostalih Srba u pokrajini postane potpuno nepodnošljiv, izjavio je nedavno generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić: Potcenjuju nas i jedni i drugi
 

Na pitanje TV Pink o skandaloznom ponašanju medija iz sastava Junajted Grupe, koji su u izveštajima o problemima kompanije Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji praktično stali na stranu Aljbina Kurtija, Vladimir Lučić je nedavno odgovorio:

 - Zajednička karakteristika manjinskih suvlasnika Junajted Grupe i Kurtija je da stalno potcenjuju Telekom Srbija. Međutim, kao što smo u Srbiji iz jedne krajnje nezavidne pozicije postali broj jedan, tako ćemo i na Kosmetu ostati i opstati, i na kraju postati lider. Telekom Srbija je ubedljivo najjača kompanija na Zapadnom Balkanu, mi smo praktično već sada jedini pravi ozbiljan operator na Kosovu, i kad-tad ćemo doći u situaciju da nam se omogući da pružamo usluge na celom KiM i da postanemo broj jedan i na tom tržištu.

- U slučaju zabrane MTS, 30.000 srpskih porodica na KiM ostalo bi bez svih komunikacija, bez telefona, interneta, televizije, to bi bio skandal koji bi žestoko uznemirio građane koji su uprkos svemu ostali tamo da žive i predstavljao bi brutalni pritisak da njih da se isele - upozorio je Lučić.

Telekom Srbija u svojoj borbi za istinu i pravdu na Kosovu koristi sva raspoloživa pravna i diplomatska sredstva, a na Kurtijevu adresu stigla su i prva upozorenja sa Zapada, pre svega iz SAD.

Dok traje ova najžešća borba za opstanak ne samo kompanije Telekom na Kosmetu, već celokupne srpske zajednice, pre svega južno od Ibra, neki su procenili da je to baš pravi trenutak za mučke udarce s leđa na ovu kompaniju!

Republika

Foto: Tanjug/Dopisnik KiM

Vladimir Lučić

 

I nije prvi put da aktivnosti Aljbina Kurtija na Kosovu i Junajted Grupe u Beogradu deluju sinhronizovano!

Baš u periodu Telekomove “kosovske bitke”, mediji u vlasništvu Junajted Grupe i Dragana Šolaka do maksimuma su pojačali svoj dugogodišnji brutalni rat protiv srpske kompanije, za koji ne biraju ni sredstva ni saveznike.

Posle kraće pauze, a paralelno sa Kurtijevom ofanzivom, Šolakovi mediji su počeli da opet svakog dana objavljuju priloge protiv Telekoma, između ostalog i pornografske karikature, zasnovane na tabloidnim “saznanjima”, a i pored bujne mašte izgleda da imaju manjak svežih materijala, pa ovih dana čak publici kao nešto novo podmeću sopstvene reciklirane tekstove stare po dve-tri godine!

Šolakov očaj: 7 milijardi evra duga i skandal u Grčkoj
 

Dragan Šolak je prinuđen da vuče očajničke poteze jer u bezumnom ratu koji vodi protiv Telekoma Srbija, pored povređene sujete, trpi i ogromne finansijske gubitke.

Prema finansijskom izveštaju Junajted Grupe za 2022. godinu, ukupna dugovanja Šolakove grupacije iznose astronomskih 7,13 milijardi evra, od čega su dugovanja po osnovu izdatih obveznica 4,45 milijarde i u stalnom su porastu.

Poslovni gubitak kompanija iz sastava Junajted Grupe iznosi 227,03 miliona evra, što je povećanje od čitavih 120 odsto u odnosu na 2021. godinu!
Zbog ovakve mračne finansijske slike Šolak je ovog leta postao predmet medijskog skandala u Grčkoj, gde ga optužuju da je prevario premijera Micotakisa za obećanje o investiciji od čitavih milijardu evra.

Posebno skandalozno je to što su mediji Junajted Grupe počeli da služe kao Kurtijev megafon u ratu protiv Telekoma, sa naslovima gde su apsurdne tvrdnje iz Prištine predstavljene kao istina. Usred Beograda!

Ali ne treba to ništa da predstavlja iznenađenje. Ma koliko se Dragan Šolak predstavljao da je prozapadno orijentisan, a njegova Junajted Grupa za sebe tvrdila da je veliki borac za vladavinu prava i medijske slobode, sve je to obmana i laž.

Nikada nisu birali saveznike za ostvarenje svojih ciljeva, pa su recimo u Bugarskoj sklopili najdirektniji “dil sa đavolom” - glavni poslovni partner u toj zemlji im je Delijan Peevski, ličnost pod sankcijama SAD i gospodar korupcije i organizovanog kriminala. Šta tek reći za Volframa Kuonija, najbližeg Šolakovog saradnika duže od decenije, na kojeg se i danas vode zgrade SBB u Beogradu, a koji je na Zapadu meta čak tri istražna postupka zbog bliskih veza sa Rusima i poznat je kao “bankar Kremlja”.

Gazdi Šolaku dobar je svako ko igra za njegove interese, pa je srbomrzac Kurti zapravo najlogičniji izbor za novog koalicionog partnera!
 
Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
zambija

21.08.2023 11:35

Vidim da sa zadovoljstvom N1, Nova i slicni izvestavaju o oduzimanju dozvole Telekomu da radi na Kosmetu. Bukvalno se raduju sto je prilicno izopaceno. Ali to najbolje govori o antisrpskom karakteru tih medija i opoziciji koja sve to podrzava.

Pavle

21.08.2023 11:38

Solak je sa Kurtijem ujedinjen protiv srpskog naroda na KIM, sto je sramotno i za svaku osudu.

Petar

21.08.2023 11:40

Tajkun Solak zarad svoje licne koristi je spreman da ide protiv interesa srpskog naroda na KIM.

Mića

21.08.2023 11:41

Strasno. Nemam reci. Šolaku je prijatelj svako ko ne voli Srbiju.