"HOĆE DA ME IZOLUJU NA POLITIČKOJ SCENI, DA OSTANEM SAM"! Predsednik Vučić progovorio o seriji kompromitujućih tekstova o njemu na Zapadu! PRITISAK DA SRBIJA PROMENI POLITIKU!

Autor:

Vesti

18.08.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedni Vučić u jutrošem gostovanju na RTS progovorio je i o pritiscima koje trpi zbog Kosova i zato što nismo uveli sankcije Rusiji.

"HOĆE DA ME IZOLUJU NA POLITIČKOJ SCENI, DA OSTANEM SAM"! Predsednik Vučić progovorio o seriji kompromitujućih tekstova o njemu na Zapadu! PRITISAK DA SRBIJA PROMENI POLITIKU!

Foto: RTS

Predsednik Aleksandar Vučić se osvrnuo na seriju loših tekstova o njemu u zapadnim medijima.

- Svi su pričali o tekstovima u Si En En-u protiv Srbije i mene, kao i tekstovima u Rajniše postu, Berliner Cajtungu, FAZ-u. Šest tekstova izlazi, iste sadržine. Vučić je kriv jer podržava Srbe. Šta se to desilo u tih pet dana, šta smo to napravili. Nijedan. Vidite da je reč o organizovanoj kampanji, o pripremi za ono što sledi od sledeće nedelje. Očekujem najteže do sada pritiske za uvođenje sankcija Rusiji. Vidite da hoće da me izoluju na političkoj sceni, da ostanem sam - kaže Vučić.

On dodaje da i u medijima postoje samo Amerikanci ili Rusi, i da nema balansirane priče.

- Gledaju da me izoluju, da svi počnu da rade suštinski za neke druge sile, ne bi li primorali Srbiju da promeni svoju politiku. Ja to ne isključujem, ali mi ne izgleda sasvim verovatno. I očekujem brojne probleme. Situacija u Ukrajini je takva da je jasno da Rusiju ne možete pobediti na bojnom polju. Neću reći ni da Rusija može da pobedi. Ali svi su očekivali da će Ukrajina lako pobediti sa zapadnim oružjem, ali od toga nema ništa. Sve rupe Zapad hoće da zapuši, i zato će pojačati pritisak na Srbiju. Iako oni trguju sa Rusijom više nego mi. Bezbroj laži će se nastaviti - kaže predsednik Vučić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Dar

18.08.2023 08:59

Zapad ne moze da promeni politiku Srbije ni milom nk sillom. Valjda nije zaboravio 1999

Luka

18.08.2023 09:27

Vučić ističe važnost samostalne spoljne politike za Srbiju kako bi se sačuvali nacionalni interesi. Srbija radi kako je najbolje za nju i njene gradjane a pritisaka je bilo i bice.

Goran

18.08.2023 09:32

Napadaju Vucica jer ne mogu da se mesaju u njegovu politiku! Svi vide koliko je naša zemlja ojačala na svim poljima!

ada

18.08.2023 09:41

Srbija od svog stava neće odustati po pitanju uvodjenja sankcija Rusiji