VUČIĆ ZATRAŽIO SAZIVANJE HITNE SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Kurti rešio da očisti Kosovo od Srba!

Autor:

Vesti

20.09.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti nakon novog terora Prištine i hapšenja Srba na teritoriji KiM!

VUČIĆ ZATRAŽIO SAZIVANJE HITNE SEDNICE SAVETA BEZBEDNOSTI UN! Kurti rešio da očisti Kosovo od Srba!

Foto: Printscreen/Pink

Dobili smo nalog predsednika Aleksandra Vučića da krenemo sa svim pripremama i procedurama za sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN povodom situacije na KiM, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Srbija će zatražiti sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN zbog namere Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor Kosova i Metohije gde srpski narod živi na svojim vekovnim ognjištima.

- Samo je pitanje dana kada ćemo uputiti zahtev i kada će ta sednica biti održana - dodao je on.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se javnosti nakon novog terora Prištine i hapšenja Srba na teritoriji KiM!

Poručio je da je više nego očigledno da je Kurti krenuo u realizaciju onih pretnji kada je rekao da će "Srbi da pate i plate".

- Uhapšen je Ilija Elezović u Severnoj Mitrovici, on je inače težak onkološki bolesnik. U Zvečanu je policija blokirala ceo Zvečan, pa onda uhapsila oca troje dece, Dragana Milovića, raseljeno lice, domaćina i odvela ga u pravcu Prištine. Uhapsili su i trećeg Srbina, čoveka koji ima 73 godine. Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije - rekao je Petković.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (84)

Loading
Jana

20.09.2023 16:57

Ovakvom ponašanju se mora stati na kraj. S toga sazivanje sednice UN je logican potez kako bi se sprečile za sva vremena namere Kurtija koji ocigledno ispunjava ono cime je u Briselu pretio.

darko

20.09.2023 16:58

Sednica saveta bezbednosti UN je dobar način da se utiče na Kurtija da prekina sa maltretiranjem i hapšenjem nevinih Srba.

marko

20.09.2023 16:59

Vučić se bori kao lav da sačuva naš narod na KiM od Kurtija i njegovog fašističkog ponašanja.

Una

20.09.2023 17:00

Ovo što Kurri radi nasem narodu na KiM prelazi sve granice zdravog razuma.