SITUACIJA NA KIM I DALJE NESTABILNA: Komandant Kfora u oproštajnoj poseti kod generala Mojsilovića

Autor:

Vesti

19.09.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Mojsilović je italijanskom generalu na kraju sastanka zahvalio na korektnoj saradnji i ličnom zalaganju za uspostavljanje bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji.

SITUACIJA NA KIM I DALJE NESTABILNA: Komandant Kfora u oproštajnoj poseti kod generala Mojsilovića

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović primio je danas u oproštajnu posetu aktuelnog komandanta Kfora, general-majora Anđela Mikelea Ristuču, koji će dužnost komandanta međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji predati sledećeg meseca.

Na sastanku u Generalštabu bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i rezultatima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ristuče, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Republika

Foto: Printscreen

Anđelo Mikele Ristuča

Uz ocenu da je situacija u Pokrajini i dalje nestabilna, istaknuto je da je profesionalna saradnja Vojske Srbije i Kfora na svim nivoima u prethodnom periodu bila u funkciji smanjenja napetosti na terenu i prevencije eskalacije krize.

General Mojsilović je italijanskom generalu na kraju sastanka zahvalio na korektnoj saradnji i ličnom zalaganju za uspostavljanje bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji, i poželeo mu uspeh na novim dužnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading