EU KURTIJA VRATIO NA "FABRIČKA PODEŠAVANJA": Nakon pisma u kom se žali na Lajčaka stigao oštar odgovor iz Brisela

Autor:

Vesti

19.09.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi nećemo komentarisati izjave Aljbina Kurtija, pogotovu one koje sadrže optužbe koje su bez osnova - navodi se u odgovoru iz EU

EU KURTIJA VRATIO NA "FABRIČKA PODEŠAVANJA": Nakon pisma u kom se žali na Lajčaka stigao oštar odgovor iz Brisela

Foto: Tanjug/AP

Evropska unije

Portparol EU Peter Stano oštro je odgovorio na teške reči koje je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uputio na račun specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka i sa nekoliko rečenica "zapušio usta" premijeru lažne države!

Mi nećemo komentarisati izjave Aljbina Kurtija, pogotovu one koje sadrže optužbe koje su bez osnova. Članice EU su istakle da u potpunosti podržavaju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i u potpunosti podržavaju da se pomogne Srbiji i Kosovu da dođu u stadijum da normalizuju svoje odnose – kazao je Stano na konferenciji za medije, a odgovarajući na pitanje u vezi sa Kurtijevim optužbama.

Naglašava da je punu podršku Lajčaku dalo svih 27 ministara zemalja članica EU i dodaje da to pokazuje i kako vide nastavak dijaloga i šta očekuju i od Srbije i od Kosova.

– Sve članice EU daju punu podršku posrednicima i specijalnom izaslaniku i svih 27 članica eksplicitno očekuju da i Kosovo i Srbija nastave sa implementacijom preuzetih obaveza bez daljnjeg odlaganja – kazao je Stano.

Podsetimo, premijer privremenih institucija u Prištini, koja već godinama odbija da ispuni delove Briselskog sporazuma na koje je pristala stavljanjem potpisa na pomenuti dokument, uputio je danas "verbalnu notu" svim stalnim predstavnicima 27 zemalja EU u kojoj iznosi zamerke i kritike na račun specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka!

On u pomenutom pismu tvrdi da je Lajčak "pristrasan i da se razgovor pretvorio u dijalog Kosova i Lajčaka"!

Kako prenosi portal "Kosovo onlajn", u noti se Lajčaku zamera da nije reagovao na "kršenje sporazuma od strane Srbije", jer se Beograd nije suočio sa bilo kakvim posledicama za "tako očigledno kršenje sporazuma".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Vasilija

19.09.2023 16:55

Kurtu je kao kritikovao Lajčak ??? Lajčak sigurno ovog puta nije dobio smrt Tašnu pa se naljutio Neće dugo trajati ljutnja jer Kurtijevi kriminalci su spremili paket za Lajčak Pare njih ujedinjuju ...