JASNA PORUKA IZ EU: Važno što pre održati izbore na severu KiM

Autor:

Vesti

03.09.2023

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su delimični izbori za gradonačelnike u aprilu 2023. godine u četiri opštine na severu sprovedeni u skladu sa pravnim okvirom tzv. Kosova, jasno smo rekli da zbog slabog odziva građana nisu ponudili dugoročno političko rešenje - rekao je portparol EU.

JASNA PORUKA IZ EU: Važno što pre održati izbore na severu KiM

Foto: Kosovo Online

Lokalni izbori na severu Kosova, na kojima bi učestvovati i Srbi, Brisel je predstavio kao imperativ, preneo je portparol Evropske unije Peter Stano.

- Iako su delimični izbori za gradonačelnike u aprilu 2023. godine u četiri opštine na severu sprovedeni u skladu sa pravnim okvirom tzv. Kosova, jasno smo rekli da zbog slabog odziva građana nisu ponudili dugoročno političko rešenje. Zato je važno da se što pre organizuju sveobuhvatni lokalni izbori, na kojima bi kosovski Srbi učestvovali bez preduslova - rekao je Stano, prenosi Koha

Portparol iz Brisel pomenuo je izjavu visokog predstavnika, o neohodnosti preduzimanja mera za deeskalaciju situacije i poručio da se Unija i dalje drži tog stava - obe strane se moraju uzdržati od bilo kakvih eventualnih nekoordinisanih akcija.

- Pomenuti izbori bi morali biti održani u skladu sa dogovorom o deeskalaciji tenzija.Tzv. Kosovo se obavezalo na ove principe u Bratislavi u julu - rekao je Stano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading