VOĐE TERORISTIČKE OVK OSTAJU IZA REŠETAKA DA NE BI UNIŠTAVALI DOKAZE! Sud u Hagu izdao upozoravajuće obrazloženje

Autor:

Vesti

17.09.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje bivšim čelnicima tzv. OVK počelo je 3. aprila ove godine.

VOĐE TERORISTIČKE OVK OSTAJU IZA REŠETAKA DA NE BI UNIŠTAVALI DOKAZE! Sud u Hagu izdao upozoravajuće obrazloženje

Foto: www.profimedia.rs

Nekadašnje vođe terorističke OVK, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi, ostaju iza rešetaka, odluka je Specijalnog suda u Hagu.

Njima je produžen pritvor zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke kao i zbog opasnosti od uništavanja dokaza, piše Dukađini, a prenosi Kosov onlajn.

- Sudsko veće nalazi da je produženje pritvora gospodinu Seljimiju za još dva meseca neophodno i razumno u konkretnim okolnostima slučaja. Veće nalazi da je određivanje pritvora gospodinu Krasnićiju za još dva meseca neophodno i razumno u konkretnim okolnostima slučaja - navedno je u odlukama.

Suđenje bivšim čelnicima tzv. OVK počelo je 3. aprila ove godine.

Krasnićiju i Seljimiju se sudi u okviru predmeta "Tači i drugi".

Pritvor je nedavno produžen i Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju uz obrazloženje da bi pomenuti dvojac vmogao ometati dalji proces, ali i počiniti nove zločine.

Ovi rizici se mogu smanjiti samo primenom okvira za praćenje komunikacije koja se koristi u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća - utvrdilo je tada sudsko veće, navela je šefica za informisanje Specijalizovanih veća u Hagu Angela Grip.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading