OSLOBAĐAO OTETE SRBE! Nastavljeno suđenje liderima OVK u Hagu! Svedočio Daglas Jang!

Autor:

Vesti

13.09.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Daglas Jang je, prema rečima tužioca Debore Majer, sarađivao sa OVK kako bi pronašao i vratio ljude koje je kidnapovala ta organizacija.

OSLOBAĐAO OTETE SRBE! Nastavljeno suđenje liderima OVK u Hagu! Svedočio Daglas Jang!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Suđenje liderima OVK Hašimu Tačiju, Kadriju Veseljiju, Jakupu Krsnićiju i Redžepu Seljimiju koji se terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti nastavljeno je danas u Hagu svedočenjem bivšeg britanskog oficira Kfora Daglasa Janga, prenosi Kljan Kosova.

Jang je služio je na Kosovu kao deo Diplomatske posmatračke misije Ujedinjenog Kraljevstva, a zatim u misiji OEBS, da bi se ponovo vratio na Kosovo posle rata kao deo Kfora, u okviru čije misije je, kako je sam naveo, pomagao stvaranje Kosovskih bezbednosnih snaga. Daglas Jang je, prema rečima tužioca Debore Majer, sarađivao sa OVK kako bi pronašao i vratio ljude koje je kidnapovala ta organizacija.

Ovaj svedok je treći međunarodni svedok Specijalnog suda, posle savetnika i bivšeg izveštača Hjuman Rajts Voča Frederika Abrahamsa i bivšeg britanskog obaveštajca Frenka Ledvidža, koji su, takođe, svedočili na javnim raspravama. Očekuje se da će Jangovo svedočenje trajati do sutra, kada će ga ispitivati tužilac Majera i timovi advokata odbrane.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading