PIKSI O FINALU KEŠ 1991: Žali što ne može da promeni istoriju! "Bio sam mnogo ljut"!

Autor:

Sport

17.09.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije prisetio se utakmice sa Zvezdom u razgovoru za Marseljov klupski sajt.

PIKSI O FINALU KEŠ 1991:  Žali što ne može da promeni istoriju! "Bio sam mnogo ljut"!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije i legenda domaćeg fudbala, pričao je za zvanični sajt svog bivšeg kluba Olimpika iz Marseja, a tema je bila finale Kupa evropskih šampiona 1991. godine kada je posle penala slavila Crvena zvezda.

On je upravo iz redova crveno-belih pojačao francuskog velikana, ali je meč u Bariju počeo sa klupe. 

- Da mogu, voleo bih da promenim istoriju meča sa Crvenom zvezdom u Bariju. Ali da sam ja bio na terenu od početka utakmice. Na Rajmona Gutelsa sam bio veoma ljut pošto me nije uveo u igru u finalu protiv Crvene zvezde 1991. godine, ali nema sumnje da je on veliki trener i veliki čovek. Moj problem je bio u tome što sam hteo da igram protiv bivšeg kluba. Mislio sam da sam spreman. Smejao sam se nedelju dana pre finala kada sam sa Marsejom igrao protiv Nice i zaista sam sjajno odigrao. Mislio sam da ću biti u startnoj postavi protiv Zvezde, ali sam tek u finišu utakmice tek dobio šansu. Mislim da sam bio igrač kojeg je trener trebao da dobije za tu utakmicu - rekao je Dragan Stojković.

Foto: FK Crvena zvezda

ŠAMPIONI EVROPE: Generacija Zvezde i 1991.

Međutim, Marselj je uspep samo godinu kasnije. 

- Najlepša uspomena na vreme u Marseju mi je svakako 1993. godina i meč sa Milanom kada smo osvojili Ligu šampiona. To je nešto prelepo. Dobili smo priliku da uradimo nešto veliko za klub i francuski fudbal i ispisali smo lepe stranice istorije. Naročito za grad i navijače. Najgora uspomena je svakako povreda koja me je kompletno “ubila”. Nažalost, to se događa i to je život. Sećam se kada sam tek došao u Marsej posle Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine i već prekosutra smo igrali na domaćem terenu protiv Meca imao sam problem sa hrskavicom i to je nešto što sam morao da prihvatim i to nije bilo lako - završio je Piksi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading