STEPIJEVA ANALIZA: Porazi od Čuke i Voždovca dokaz da pare nisu presudne, to je vodilja za Mančester! ZVEZDIN DUH NIKAD NE UMIRE!

Autor:

Sport

17.09.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste to bio šamar, ali hajde da ne očajavamo, poručuje Dragoslav Stepanović.

STEPIJEVA ANALIZA: Porazi od Čuke i Voždovca dokaz da pare nisu presudne, to je vodilja za Mančester! ZVEZDIN DUH NIKAD NE UMIRE!

Foto: Starsport

Uprkos činjenici da je Crvena zvezda doživela dva šokantna poraza u poslednja tri kola Superlige, i samim tim načinila lošu uvertiru za premijeru u Ligi šampiona protiv Mančester sitija, bivši fudbaler oba kluba Dragoslav Stepanović ne očajava.

U njegovoj izjavi za Republiku može se naslutiti blagi optimizam pred gostovanje šampionu Evrope u utorak, odnosno u teoriji logičan alibi za pad forme u duelima sa Čukaričkim i Voždovcem. Pre svega, priznaje da ga je poraz od "brđana" inspisao da napiše stih.

- "Mnogo hteo, mnogo započeo, pusti poraz ga u tome omeo". Jeste to bio šamar za crveno-bele, ali hajde da ne očajavamo. Već sam rekao da me Zvezda pozitivno iznenadila na onom turniru u Rusiji. Onaj presing, naročito navalnih igrača, koje je na to teško nagovoriti, a potom i vraćanje u sistem defanzive, bio je sjajan. Jurili su rivala s loptom dok je ne oduzmu. Posle je pala Fjorentina, pa Vojvodina... Jedva sam čekao da gledam utakmice. Kada je usledio ovaj loš period, počeo sam da analiziram i došao do zaključka da su se mnogo istrošili. Koraci su sve kraći, pa onda korak manje, pa dva koraka manje. Došli su porazi od Voždovca i Čukaričkog koji su dokazali da novac u fudbalu ne igra glavnu ulogu. To treba da bude vodilja Zvezdi u Mančesteru. Kažem to iz iskustva dok sam radio u Kini. Igrači godinu dana nisu primili platu, ali su osvojili titulu. Takođe, smatram da je bolje što je ova kriza nastupila na početku, jer može mnogo stvari da se promeni. Kada na kraju sezone nastupi kriza i izgubiš titulu, nema nazad - kaže Stepanović.

Foto: Starsport

DUEL NAPADAČA: Adetunđi i Endiaje

Istorija je, kažu, učiteljica života, pa iako o bivšem klubu Mančester sitiju govori samo u superlativu, Zvezdu ne otpisuje tek tako.

- Uvek polazim od utakmice Zvezda - Liverpul. Niko nije verovao da će pobediti budućeg prvaka Evrope. Baš niko! U tome je čar fudbala. Zato ljudi odlaze na utakmice, jer da znaju rezultat unapred ne bi sigurno išli. Mančester siti se jeste pokazao, trener Gvardiola je fenomen. Igrao sam u Sitiju svojevremeno, jer je tadašnji trener Alison voleo da ima libera u timu, a igrom slučaja bio sam i kapiten. Međutim, to vreme ne može da se poredi sa današnjim. Svaka njihova akcija se smislena, teraju protivnika da pogreši, izgrađene šanse za golove. Mnogo su jaki jedan na jedan, ne pomaže čak ni dupliranje - dodaje popularni Stepi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

MOĆNI: Fudbaleri Sitija

Njegove reči ulivaju optimizam pristalicama srpskog šampiona.

- Nada i vera umiru poslednje. To što je Siti mnogo pokazao ne mora ništa da znači. To je isto kao utakmica Zvezda - Partizan. Jedan je mnogo bolji, ali kada izađe na teren nešto zakaže. Ne mogu, takođe, da zaboravim meč sa Bajernom. Imali su mnogo šansi, trebalo je da pobede, ali mi odosmo u finale. Zato se dolazi na utakmice. Takođe i dvomeč Ajntrahta i Barselone. Ja, kao i svi, bio sam ubeđen da nemaju šta da traže u Kataloniji, da će biti od tri do pet golova razlike. Ali, Ajntraht ode u finale. Ništa nije izgubljeno za Zvezdu. Mada, mislio sam da će ovih 14 dana reprezentativne pauze pomoći da se povrate. Ali to nisam video. Ne smeju da se oslanjaju samo na pobede protiv Jang Bojsa. Svaku utakmicu moraju da igraju jako. Jer, šta ako omanu protiv Švajcaraca. Protiv svih da izađu sa mišlju da mogu nešto da naprave. Pa čak i nerešeno bi bilo dobro. Iskreno, Zvezda mi je mnogo bolje delovala kada su igrali fudbaleri iz njenog omladinskog pogona. Oni klinci. Znajte, Zvezdin duh nikada ne umire, ima neko svojstvo, neku motivaciju. Zvezda nešto znači u Evropi. Od nje uvek očekujem najbolje, pa šta bude - biće - zaključio je Dragoslav Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
DSKG

17.09.2023 14:50

Stepi jedan od nas!