PRIVEDEN BIVŠI KOMANDANT OVK RUSTEM MUSTAFA REMI! Prvi svedok koji se pojavio u procesu protiv Tačija, Krasnićija, Seljimija i Veseljija!

Autor:

Vesti

12.09.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rustem Mustafa Remi danas je priveden u bazu misije Euleks u Kosovo Polju, gde je saslušan.

PRIVEDEN BIVŠI KOMANDANT OVK RUSTEM MUSTAFA REMI! Prvi svedok koji se pojavio u procesu protiv Tačija, Krasnićija, Seljimija i Veseljija!

Foto: Profimedia

Bivši komandant OVK za Podujevsku oblast Rustem Mustafa, zvani Remi, večeras je priveden u bazu misije Euleks u Kosovo Polju, gde je saslušan, a nakon saslušanja pušten na slobodi, prenosi RTK.

On je godinama bio poslanik Demokratske partije Kosova, a priveden je po nalogu Specijalizovanog veća za ratne zločine.

Prvi je svedok koji se javno pojavio u procesu protiv vođa OVK - pre dva meseca je bio svedok u procesu protiv Hašima Tačija, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija i Kadrija Veseljija.

Republika

Foto: youtube.com/RadioEvropaLire

Priveden Rustem Mustafa Remi

Remi je bio i na listi ljudi koje su SAD 2001. godine označile kao osobu koja predstavlja "pretnju miru na zapadu Balkana i međunarodnim snagama u regionu".

Podsetmo, on je tokom rata na Kosovu bio komandant regionalne zone Lab i član takozvane Lapske grupe OVK. Dovodi se u vezu sa brojnim zločinima nad Srbima i Albancima.

U avgustu 2002. godine je uhapšen i izveden pred Okružni sud u Prištini u kojem su sudile međunarodne sudije UNMIK-a.

16. jula 2003. godine je osuđen sa još trojicom pripadnika OVK za ubistvo petoro kosovskih Albanaca na 17 godina zatvora, ali je Vrhovni sud Kosova preinačio presudu 2005. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading