HAŠIM TAČI STIGAO NA KOSOVO?! Dozvolili mu da poseti bolenog oca?!

Autor:

Vesti

02.09.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da je Tačiju dozvoljena poseta Kosovu.

HAŠIM TAČI STIGAO NA KOSOVO?! Dozvolili mu da poseti bolenog oca?!

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači, bivši vođa OVK i nekadašnji predsednik tzv. Kosova, stigao je na Kosovo nakon što mu je Sud u Hagu odobrio posetu bolesnom ocu, prenosi Reporteri.

Prema informacijama kosovskih medija, Tači se trenutno nalazi u svom rodnom mestu, Broćna, gde žive njegovi roditelji. Reporteri navodi da im je u Specijalnom sudu rečeno da je poseta odobrena zbog "ubedljivih humanitarnih razloga".

Ovo nije prvi put da je Tačiju dozvoljena poseta Kosovu, ranije mu je dozvoljeno da poseti Kosovo kada je njegova majka imala zdravstvene probleme.

U aprilu ove godine, Hašim Tači je zajedno s Kadrijem Veselijem, Jakupom Krasnićijem i Redžepom Seljimijem suočen s optužbama za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti pred Sudom u Hagu. Svi oni su u pritvoru od novembra 2020. godine. Na prvom pojavljivanju pred sudom, Tači se izjasnio da nije kriv po svim tačkama koje mu se stavljaju na teret.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading