"U NJIHOVOM ZAHTEVU PIŠE DA BI IZBORI MORALI BITI NAJKASNIJE DO 2. MARTA": Vučić poručio da će opozicija uskoro dobiti odgovor

Autor:

Vesti

12.09.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Tu piše da bi izbori morali da budu održani najkasnije do 2. marta. Ali, videću, do kraja nedelje će dobiti odgovor - rekao je predsednik.

"U NJIHOVOM ZAHTEVU PIŠE DA BI IZBORI MORALI BITI NAJKASNIJE DO 2. MARTA": Vučić poručio da će opozicija uskoro dobiti odgovor

Foto: ATAImages

"Pročitao sam pismo dela bivšeg režima o izborima" rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle ceremonije početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

- Tu piše da bi izbori morali da budu održani najkasnije do 2. marta odnosno da budu raspisani do kraja decembra. Šta su zapravo želeli, to ne znam, očekujem da će uskoro imati i treću promenu. Možda bude i pre, videću. Samo ne znam šta su do sada radili. Donećemo odluku, biće zadovoljni odlukom, ali se plašim da će biti nezadovoljni svojim narodom - rekao je Vučić.

Podsetimo, prema zahtevu opozicije koji je predat predsedniku, postoji velika mogućnost da se "vanredni" parlamentarni i gradski izbori koje traže opozicionari poklopi sa redovnim terminom izbora koji bi trebali da se održe u martu naredne godine.

 

 

Više opozicionih stranaka, među kojima su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i Zeleno levi front, zatražili su juče raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

O komentarima na pad cena osnovnih životnih namirnica

Govoreći o ismevanju opozicije na račun parizera i osnovnih životnih namirnica predsednik je rekao da bi drugačije govorili "kad bi nešto znali i da očigledno ne znaju ni kakva je uloga predsednika ni vlade, šta se sme šta se ne može".

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

- Mi ćemo nastaviti da tražimo rešenja i da ubrzano spuštamo inflaciju. Poteškoća imamo sa cenom nafte na svetskom nivou. To se uvek odrazi na proizvođačke cene. Mi ćemo nastaviti kolio sutra. Meni je normalno - ja sam odrastao uz parizer i majonez, pošto su rekli da valjda nije dobrog kvaliteta, ješćemo ga svi zajedno. Verujem da imamo nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spustimo cene. Tražićemo nove instrumente. Uvek ćemo se truditi da zaštitimo stanovništvo i trudićemo se da spuštamo cene - rekao je on.

Kaže da oni koji ne razumeju šta je tržište i kako kapitalizam funkcioniše, koji glume modernost a zapravo "žele da nas vrate u period samoupravljanja, u kojem niko ne bi imao ništa", bolje da se ne mešaju u posao. 

- Uostalom, rezultati onih iz bivšeg režima koju su sve znali i koji su nam sve objasnili su bili takvi da nam je nivo nezaposlenosti u Nišu bio 29,7%, a nivo nezaposlenosti mladih preko 60%. Danas je nivo nezaposlenosti u Nišu 11,3%, na nivou Srbije 9,6%. Samo da vidite kakve su se dramatične promene dogodile u Nišu - mi Srbi smo takvi, uvek je lakše da kritikujemo. Dovoljno je da pogledate papir - prosečna plata u Nišu bila 314, sada je 699 evra. Ako ti nije dovoljna razlika za 10 godina, da plate b udu 120% uvećanje, a da živite u tržišnoj ekonomiji... Ja mislim da ljudi vide taj prosperitet - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (68)

Loading
Srđa

12.09.2023 11:19

Vučić nikada nije bežao od izbora.

Natasa

12.09.2023 11:22

Opozicija zeli izbore od kojih vesto bezi jer je svesna da na njima nemogu pobediti

Natasa

12.09.2023 11:24

Opozicija zeli do vlasti ali na nacin koji njima odgovara a to nisu izbori jer na njima nemogu dobiti vecinu podrske gradjana

Natasa

12.09.2023 11:25

Izbori nisu ono sto opozicija zeli jer su svesni cinjenice da na istim izborima nemogu pobediti i doci do vlasti