PREDSEDNIK VUČIĆ U NIŠU! Uz fabriku Palfinger uskoro i "Razvojni centar" u ovom gradu: Prvaci sveta u svojoj oblasti nude POSAO ZA JOŠ 375 LJUDI

Autor:

Vesti

12.09.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja. Koristi napredne tehnologije proizvodnje za mobilne kranove i sisteme podizanja.

PREDSEDNIK VUČIĆ U NIŠU! Uz fabriku Palfinger uskoro i "Razvojni centar" u ovom gradu: Prvaci sveta u svojoj oblasti nude POSAO ZA JOŠ 375 LJUDI

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

 

 

Njega je dočekala gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a odmah po dolasku na gradilište započeo je sastanak sa predstavnicima Palfingera. Početak radova obeležava se u Suvom Dolu, a prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor kompanije Palfinger Andreas Klauser.

Obraćanje na svečanoj ceremoniji

Tokom obraćanja, u revijalnom delu, predsednik se zahvalio čelnicima kompanije jer su izabrali Niš i Srbiju za svoju fabriku.

Rekao je ad Srbija čeka "razvojni centar" pri fabrici jer će i za kompaniju biti od izuzetnog značaja, a s druge strane iza nas, jer će angažovati "naše sjajne devojke i momke sa Univerziteta".

- Ovo mi je deveta fabrika u Nišu koju otvaram. Ogromne promene su viđene do sada, ali tu nećemo da stanemo - poručio je on građanima.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

 

Rekao je da su Srbiji potrebne "fantastične kompanije", da dođu u našu zemlju i ostanu tu, da "uvek možemo da računamo na njih".

- Nišlije će imati i više posla, ali i više novca od svega ovoga. Ovo je dodatni podsticaj za Niš, ali i celokupnu Srbiju - naglasio je Vučić i najavio dalju industrijalizaciju.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

 

- Želimo da dođete u našu zemlju i ostanete decenijama u Srbiji. Možete da računate i na Niš i na Srbiju, Nišlije će imati više posla i više novca i veoma vam hvala što ste izabrali Srbiju. Moja molba je da ako budete u budućnosti želeli da proširite kapacitete, neka vam sledeća destinacija bude Prokuplje - dodao je predsednik i još jednom se zahvalio i dodao "Živela Srbija".

Za 25 dana fantastična vest za Niš

Predsednik je najavio da očekuje, za manje od mesec dana, novu fantastičnu vest za Niš, i dodao da je vest vezana za jednu od renomiranih i najvećih kompanija sa kojom se pregovara.

- Očekujem da za 20-25 dana imamo fantastičnu vest za Niš -rekao je.

Povodom toga što se čuje da je Srbija poznata kao zemlja kranova, da smo na prvom mestu u smislu investicija, Vučić je na pitanje novinara šta može da kaže o investicijama do kraja godine i u narednoj, dodao da ne sme dalje da govori o velikoj investiciji koja se očekuje u Nišu.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

- Ne mogu da kažem dok ne završimo razgovore, ako se izjalovi biću kriv, ali teško da će se izjaloviti, mnogo smo prešli u prevorima sa najrenomiranijom i najvećom kompanijom, ako to bude tako, eto me opet da vas obavestim - rekao je Vučić i dodao da i Čačak uskoro očekuje nova investicija. On je rekao da Nišlije imaju razlog za radost i da je mnogo srećan zbog toga i dodao da on ne vodi te razgovore, ali da aplaudira onima koji to rade. "Biće to velika vest za Niš i vidimo se za mesec dana", poručio je predsednik Nišlijama i dodao da će Srbija biti najbolja u reginu po investicijama.

Obilazak radova

Nakon razgovora sa njima, predsednik je izjavio da će odmah po povratku iz UN rešiti problem dalekovoda za ljude iz Brzog broda.

- I poljoprivreda, ali tehnologija ode u nebesa. Mi već pregovaramo da naprave naučno-istraživački centar, što je ogroman uspeh za ovaj kraj. U te svrhe će angažovati mnoge mlade ljude sa všeg Univerziteta - rekao je predsednik prilikom obilaska.

Republika

Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

 

Rekao je da fabrika "ne dolazi ovde na dan, dva, da ode kad postane teško, već dolazi da ostaje".

- Oni su prvaci sveta u svojoj oblasti. Donose ovde najmoderniju tehnologiju i opremu - rekao je predsednik.

- U planu je zapošljavanje 375 radnika. Sve će ići u izvoz, biće stoprocentni izvoz, uglavnom u Austriju, Nemačku, Sloveniju. Ovakve kompanije su ono što drži Srbiju u danima krize. Mi učestvujemo i sa svojim podsticajima. Dalja industrijalizacija i reindustrijalizacija su nužne, jer ovakve kompanije drže privredu i u teškim trenucima. Industrija i rudarstvo su digli ovu zemlju i oni će i da je sačuvaju, delimično je tu i poljoprivreda - rekao je predsednik Vučić.

Fabrika nudi 375 novih radnih mesta

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja. Koristi napredne tehnologije proizvodnje za mobilne kranove i sisteme podizanja.

Kompanija planira da uloži više od 35,5 miliona evra u vrhunsku fabriku komponenti za internu proizvodnju. Proizvodna lokacija u Nišu će od 2024. godine igrati važnu ulogu u postizanju ambicioznih ciljeva Palfingera, navedeno je na sajtu kompanije.

Palfinger ima oko 12.500 zaposlenih, na više od 30 lokacija i mrežom prodaje i usluga sa oko 5.000 servisnih centara širom sveta. Kompanija je najavila da će proširiti svoju proizvodnu mrežu novom lokacijom u Nišu na, kako je navela, geografski idealnom mestu.

Mediji su ranije objavili da će u toj fabrici, koja bi trebalo da počne sa radom 2024, biti otvoreno oko 375 novih radnih mesta do 2027. godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (89)

Loading
Viki

12.09.2023 06:24

Stopa nezaposlenosti drastično opada u Srbiji, se otvaraju nove fabrike, nova radna mesta .

Vanja

12.09.2023 06:25

Ovo je dokaz, koliko Srbija napreduje , zahvaljujući politici koju vodi predsednik Vučić.

Viki

12.09.2023 06:27

375 ljudi ce imati priliku da se zaposli.

Daki

12.09.2023 06:34

Vučić ne prestaje da razvija Srbiju na svim nivoima. Svaka čast.