PRVO OGLAŠAVANJE VUČIĆA SA SAMITA BRDO BRIONI! Srbija ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

Autor:

Vesti

11.09.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalan sam domaćinima na srdačnom dočeku i na tome što su domaćini ovog važnog sastanka, na kojem ću sa sagovornicima razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje - poručio je predsednik

PRVO OGLAŠAVANJE VUČIĆA SA SAMITA BRDO BRIONI! Srbija ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se na svom Instagram nalogu pred sastanak lidera Procesa Brdo-Brioni u Skoplju.

- Zahvalan sam predsednici Republike Slovenije predsedniku Republike Hrvatske i predsedniku Republike Severne Makedonije na srdačnom dočeku i na tome što su domaćini ovog važnog sastanka, na kojem ću sa sagovornicima iz regiona razgovarati o nekim od ključnih principa regionalne saradnje, održivog razvoja, klimatskih promena, ali i politike proširenja, kao strateške tačke daljih odnosa unutar evropskog kontinenta.

 

 

Poručio je da će jedna od ključnih tema biti nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, koje će zadržati mlade ljude na ovim prostorima, čime će se dodatno osigurati prosperitet, stabilnost i napredak cele Evrope.

- Srbija, kao i uvek, ostaje dosledna u iskrenom zalaganju za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja, razumevanja i poštovanja, što je i pokazala kroz brojne inicijative koje otvaraju velike mogućnosti za čvrstu saradnju zemalja u regionu, na dobrobit svih koji žive na Zapadnom Balkanu - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu. 

Podsetimo, u skoplju se danas održava proces Brdo Brioni, na kom učestvuju lideri iz regiona.

Domaćin skupa je predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, zajedno sa predsednicima zemalja inicijatora tog procesa Hrvatske i Slovenije, Zoranom Milanovićem i Natašom Pirc Musar. 

Tradicionalni susreti od 2013. godine

Proces Brdo-Brioni prvi put je održan 2013. godine, na inicijativu predsednika Republike Slovenije i Republike Hrvatske i zamišljen je kao inicijativa koja podstiče politički dijalog između zemalja regiona koje još uvek imaju otvorena pitanja.

Jedna od bitnijih tema biće i nastavak sveobuhvatnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi, koje će zadržati mlade ljude na ovim prostorima, čime će se dodatno osigurati prosperitet, stabilnost i napredak cele Evrope.

Očekuje se da bi jedna od tema koje će se lideri regiona dotaći svakako biti i dijalog Beograda i Prištine, jer je ovo poslednji regionalni skup pred nastavak dijaloga u Briselu, koji je zakazan za 14. septembar, gde će se sastati Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti.

Kurti, inače, nije u Skoplju, a Prištinu predstavlja predsednica privremenih institucija Vjosa Osmani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (54)

Loading
Maja

11.09.2023 12:04

Наш циљ је да са свима одржавамо коректне односе.

Milan

11.09.2023 12:05

Ovako se bori za svoju državu, svaka čast predsedniku Vučiću na borbi na svemu.

Petar

11.09.2023 12:07

Čeka nas još puno posla koji mora de se završi i razgovora

Ljubica

11.09.2023 12:07

Stvaranje uzajamnog poverenja je osnova za rešavanje međunarodnih konflikata. Srbija ima iskren cilj da radi na tome.