ZAGOVORNIK NOVOG MAJDANA U BEOGRADU NE MIRUJE! Bugajski optužio Srbiju i Vučića da podržavaju ruski imperijalizam!

Autor:

Vesti

10.09.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugajski dalje tvrdi da Srbija želi podršku Rusije kako bi osporila američki uticaj i ostvarila svoje regionalne aspiracije.

ZAGOVORNIK NOVOG MAJDANA U BEOGRADU NE MIRUJE! Bugajski optužio Srbiju i Vučića da podržavaju ruski imperijalizam!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Nedavno objavljeni članak autora Januša Bugajskog, poznatog po svojim kritikama na račun Srbije, ponovo je privukao pažnju. U svom tekstu, Bugajski tvrdi da Srbija podržava ruski imperijalizam, ali da je važno razmotriti činjenice i razjasniti ovu tvrdnju.

U svom tekstu, Bugajski sugeriše da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obećao vojnu pomoć Ukrajini tokom nedavnog samita u Beču. Međutim, treba napomenuti da Vučić nije izrazio takvo obećanje tokom samita. Srbija se i dalje strogo pridržava svoje neutralnosti u vezi sa konfliktom u Ukrajini i nije prodala oružje bilo kojoj od sukobljenih strana.

Bugajski dalje tvrdi da Srbija želi podršku Rusije kako bi osporila američki uticaj i ostvarila svoje regionalne aspiracije.

- Njegov sastanak sa ukrajinskim predsednikom Volodomirom Zelenskim na Balkanskom samitu u Grčkoj i obezbeđivanje neke vojne opreme Ukrajinu trebalo bi da demonstrira balansiranje između Rusije i Ukrajine. Međutim, ovakvo držanje samo zavarava one u Vašingtonu i Briselu koji žele da budu prevareni i koji veruju da Vučić može da se odvoji od Putina. U stvarnosti, režim u Srbiji u potpunosti podržava imeprijalne i genocidne ciljeve Moskve u Ukrajini i njenu globalnu antiameričku politiku - piše Bugajski.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Kristina

10.09.2023 13:01

Sramota za ovakvu izjavu Bugajskog.

Anja

10.09.2023 13:06

Bugarski je jedan lažov. Vučić je zabranio izvoz oružja baz zbog ovakvih manipulacija.

Binče

10.09.2023 13:08

Jasan je stav Srbije, podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine i ne uvodimo sankcije Rusiji!

Marija

10.09.2023 13:09

Srbija radi samo za svoje interese, ni u čije sukobe se ne meša.