"EKSPLICITNO SMO BILI PROTIV DVA ČLANA" Predsednik Vučić o deklaraciji iz Atine: Postojao je i deo oko ratnih zločina

Autor:

Vesti

23.08.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je izjavio da je u vrlo teškim uslovima, uspeo da izbori najbolji pristup za Srbiju.

"EKSPLICITNO SMO BILI PROTIV DVA ČLANA" Predsednik Vučić o deklaraciji iz Atine: Postojao je i deo oko ratnih zločina

Foto: printscreen/pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, nakon uručenja ključeva stanova za izbegla lica, izjavio da što se tiče deklaracije usvojene u Atini, ona nije formalna ali govori o pravcu razmišljanja.

- Nijedna neformalna večera govori o načinu i pravcu razmišljanja. Da biste znali kako se usvajaju te izjave bez potpisa. Dobili smo prvu verziju  nakon večere na koju smo imali primedbe. Eksplicitno smo bili protiv dva člana, a jedan se ticao sankcija protiv Rusije.Svi ostali su bili u potpunoj saglasnosti sa tim. Postojao je deo oko ratnih zločina, više puta je menjano.Tamo su bile četiri zemlje koje su iz EU, a  jedna među njima koja je nama takođe važna, a to je Ukrajina.Oni su pod pritiskom da priznaju Kosovo - istakao je mi dodao:

- Čini mi se da smo u vrlo teškim uslovima, uspeli da izborimo pristup za Srbiju koji je najbolji. Gledam šta mogu da izvučem za Srbiju i naš narod.

Podsetimo, Vučić je prisustvovao ceremoniji svečanog uručenja ključeva za lica izbegla iz BiH i Hrvatske, a potom se oglasio i na svom Instagram nalogu, gde je poručio:

Dragi stanari, vi koji danas dobijate ključeve svojih domova, veliko vam hvala što ste se ovde okupili. Ovi stanovi omogućiće vam da živite svoje živote gledajući unapred, okrenuti sigurnoj i srećnoj budućnosti.

- Svi oni čije je poreklo zapadno od Drine i Dunava, znaju koliko im Srbija znači, čak i kada se Srbija nije ponašala potpuno fer prema našem narodu. Ovo malo što smo danas uspeli da uradimo, uz podršku naših evropskih prijatelja, pokazatelj je naše ljubavi prema vama, kao i toga da vas nikada nismo zaboravili. Beskrajno hvala šefu delegacije EU u Srbiji Žiofreu, Evropskoj komisiji i državama donatorima na izdvojenom novcu. Učinili ste mnogo za ovih 250 porodica - kazao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (84)

Loading
Ena

23.08.2023 11:49

Vučićeva borba za bolju Srbiju je neprestana, i zato ga narod Srbije podržava. Dosledan kao i uvek - naš Predsednik.

Lili

23.08.2023 12:11

Vučić je uvek bio tu za svoj narod i biće!

Zmaj

23.08.2023 12:22

Mislim da je Aleksandar Vučić sjajno zastupao interese Srbije.

Katarina

23.08.2023 12:23

I ja smatram da je predsednik sjajno predstavljao Srbiju u Atini.