POVEĆANJE PLATA I PENZIJA NIJE RASIPANJE! Mali odgovorio poslanicima opozicije!

Autor:

Vesti

04.09.2023

16:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali je istakao da je prethodna vlast, u junu 2012. godine, ostavila osam milijardi dinara na računu, što nije bilo dovoljno ni za isplatu penzija, a samo 15 godina kasnije ćemo biti domaćini jednog od najvažnijih i najvećih događaja na svetu, specijalizovane Ekspo izložbe.

POVEĆANJE PLATA I PENZIJA NIJE RASIPANJE! Mali odgovorio poslanicima opozicije!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Siniša Mali

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na obraćanja poslanika opozicije na Odboru za finansije Narodne Skupštine, na kome se danas raspravljalo o Predlogu rebalansa budžeta za 2023. godinu.

On se posebno osvrnuo na tvrdnje poslanika Miodraga Gavrilovića iz Demokratske stranke koji je rekao da su veća izdvajanja za plate i penzije, kao i pomoć za decu i majke - “rasipanje“.

- Nijedna odluka koju donosimo nije slučajna, niti je urađena bez detaljnih analiza i proračuna. Rezultati govore da smo na pravom putu – imamo i dalje pozitivne stope rasta, dok jedna Nemačka dva kvartala za redom pada. Javni dug nam je trenutno na nivou od 50,8%, nezaposlenost je u drugom kvartalu 9,6%, a nekad je iznosila preko 25%... Prosečna penzija je 2012. godine bila 204 evra, a već naredne godine će biti 390 evra, a pritom smo uspeli da sačuvamo makroekonomsku stabilnost. Realan rast penzija za prvih šest meseci ove godine je 6,6%. Nećemo odustati od brige o našim građanima. Naša politika se tako razlikuje od onih koji kažu da je povećavanje plata i penzija "rasipanje“, pošto opozicija to tvrdi. Brojke su jedno, ljudski životi i deca su drugo. To je možda vaša politika, naša nije – istakao je potpredsednik Vlade.

On je dodao da je prethodna vlast u junu 2012. godine ostavila osam milijardi dinara na računu, što nije bilo dovoljno ni za isplatu penzija, a samo 15 godina kasnije ćemo biti domaćini jednog od najvažnijih i najvećih događaja na svetu, specijalizovane Ekspo izložbe.

- Tad ćemo biti veliki pobednici! Uspeli smo da sačuvamo makroekonomsku stabilnost i na to treba da budemo ponosni - zaključio je Mali.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Milica

04.09.2023 16:42

Povećanje plata i penzija je dokaz da Srbija vodi ispravnu ekonomsku politiku.

Irina

04.09.2023 16:53

Opoziciju treba da bude sramota. Kada su oni neodgovorno trošili pare građana ništa im nije smetalo, a sada su protiv podizanja kvaliteta života sopstvenog naroda.

Sanja

04.09.2023 16:56

Uprkos svim pritiscima, Srbija hrabro i odvazno grabi napred

Ivan

04.09.2023 16:57

Penzije i plate ce se dalje povecavati, samim tim i standard zivota gradjana