ĐUKANOVIĆ OGOLIO LAŽI O JOVANJICI i SENTI: "Vrše pritisak na Tužilaštvo spinovanjem istine, jer su im do sada sve laži propale"

Autor:

Vesti

28.08.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna advokatska kancelarija šalje medijima saopštenje...zamislite da to neka druga kancelarija radi. Potom daje političku ocenu celog slučaja. Ne pravnu, ne brane ga pravno već politički - rekao je Đukanović

ĐUKANOVIĆ OGOLIO LAŽI O JOVANJICI i SENTI: "Vrše pritisak na Tužilaštvo spinovanjem istine, jer su im do sada sve laži propale"

Foto: Tanjug/J. Ilić

Slobodan Milenković i Dušan Mitić smenjeni su danas sa funkcije načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga odnosno operative, saopšteno je iz advokatske kancelarije Tomanović, nakon čega se putem društvenih mreža oglasio i advokat Vladimir Đukanović da, kako je rekao, objasni "kako tu stvari zaista stoje".

Nakon pomeranja u redovima beogradske policije krenula je kanonada "sumanutih tekstova i spinova", rekao je on i objasnio dapomenuti natpisi "nemaju sa realnim životom ali valjda služe da prikažu kako je vlast smenila čoveka koji je trebalo da napravi Jovanjicu 3".

- Samo saopštenje advokatske kancelarije Tomanović nešto je najsramnije u istoriji advokature što sam mogao da vidim. Jedna advokatska kancelarija šalje medijima saopštenje...zamislite da to neka druga kancelarija radi. Potom daje političku ocenu celog slučaja. Ne pravnu, ne brane ga pravno već politički, kako se "nešto ne bi pokrenulo protiv njihovih klijenata", protiv kojih, uzgred, ništa osim predistražne radnje nije ni  pokrenuto - rekao je Đukanović.

 

 

Saopštenje i današnje novinske natpise on vidi kao unapred vršenje pritiska na rad Tužilaštva i pita se "da li se u toj advokatskoj kancelariji bave politikom ili pravom".

- Tokom trajanja tog postupka vi imate jedan određeni broj mojih kolega koji se pojavljuju po emisijama, govore očigledno naručene stvari iako ne učestvuju u tom postupku. Oni govore da imaju ili nemaju dokaza, ponašaju se kao tužioci i ne mogu da verujem da Advokatska komora Srbije ne reaguje - rekao je i podsetio da je on kaznu od Komore dobio zbog intervjua sa Koluvijom iako je isti urađen u momentu kada je on sve već izneo pred sudom, proces već počeo i nije mogao da vrši nikakav pritisak.

Osvrnuo se i na izjave da su smenjeni da se ne bi nastavila istraga o "Jovanjici 3", što je, kaže, laž, jer oni nisu ni nadležni za kakvu istragu već to čini Tužilaštvo.

- Nikakva Jovanjica 3,4 ili 10 nije trebala da se otvara. Sami su kontradiktorni - kažu da su imali operativna saznanja za Koluviju godinama unazad, a onda kažu da su ga sreli slučajno na auto-putu. Ne može čovek da pohvata šta lažu - dodao je.

Što se same smene Milenkvića i Mitića tiče, Đukanović je konstatovao da "nije to njihova njihova dedovina pa da ne sme niko da ih pomeri".

- Došla neka druga garnitura u MUP, neko ko smatra da nešto drugačije treba da se radi..je li moguće da samo oni ne smeju da budu smenjeni. Ovo je najobičniji spin očajnih ljudi i njihovih pomagača jer im je ceo taj koncept nameštanja u vezi sa Jovanjicom propao i sada mora da se laže, izmišlja, od njih prave žrtve - poručio je na kraju.

"Prvi put smo čuli da su hteli Gašića da hapse"

Đukanović je rekao da će se najobičnijim proverama utvrditi da li su govorili istinu.

- Mi smo tek sad čuli da su oni hteli da uhapse Bratislava Gašića (tada šefa BIA). Na osnovu čega? Znači da su Koluvija i ostali nebitni  njima u ovom postupku.  Postavljla se pitanje - što ste to hteli da to uradite? Ko je to rekao? Kakve to podatke ste imali? Da li ste ikada negde zaveli operativna saznanja, kako to pravila MUP-a nalažu...to samo pokazuje njihovo licemerje - završio je obraćanje.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading