GENEZA SLUČAJA JOVANJICA OTKRIVA SVE PRLJAVE PLANOVE: Od prljavog inspektora prave IKONU samo da bi tako napali vlast!

Autor:

Vesti

04.07.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo opozicije i Šolakovi mediji vode kampanju za Malog Sentu i njegovog kolegu Dušana Mitića

GENEZA SLUČAJA JOVANJICA OTKRIVA SVE PRLJAVE PLANOVE: Od prljavog inspektora prave IKONU samo da bi tako napali vlast!

Foto: ST/Nemanja Pančić, RT Stara Pazova, Tanug/Jadranka Ilic

Slučaj Jovanjica

Slučaj Jovanjica, čiji se epilog očekuje na sudu, već četvrtu godinu zaredom zloupotrebljava se za politički obračun sa državnim rukovodstvom, predvođenim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ignorišući fakat da upravo ta vlast i nadležni procesuiraju sve učesnike. 


Ali, umesto isčekivanja da se u institucijama države zatvori proces, pa ako je neko kriv svakako neka robija koliko god treba, delovi opozicije, uz potporu tajkuna, ali i pojedinaca iz državnog aparata, najpre policije i pravosuđa, uporno eksploatišu aferu. Sve vreme preusmeravajući pažnju sa kriminala na politički teren. 


Otišli su toliko daleko da pozivaju na demonstracije. Name, već izvesno vreme Slobodana Milenkovića, poznatog kao Mali Senta, bivšeg načelnika odeljenja za narkotike beogradske policije, kao i inspektora tog odeljenja Dušana Mitića, proglašavaju žrtvama i časnim policajcima kojima se režim sveti?! I tom Milenkoviću, pomenuti mediji, poklanjaju puno poverenje, zanemarjući, na primer, indikativnu činjenicu da je u njegovom mandatu zaplena kokaina bila rekordno niska, ako se tako može reći. Iako je u to vreme punom parom radila ekipa Velje Nevolje, zaplene veće od kilogram nije bilo.  


BAŠ NAVIJAČKI


A zašto se mediji i deo opozicije prema ovom slučaju (u kojem, ponavljamo, svakog ko je eventualno kriv za uzgajanje droge na Jovanjici treba da stigne zaslužena kazna) odnose navijački? Pa jasno, kažu sagovornici našeg lista, zato što im je to dobra prilika, bar je oni tako vide, da nanesu štetu vlasti.


- Upravo je vlast, međutim, procesuirala sve učesnike ovog slučaja, od Koluvije, do predstavnika državnih institucija. Takođe, opozicionari i Šolakovi mediji traže navodno nezavisno sudstvo, a prave nezapamćen političko-medijski pritisak na pravosuđe - navodi sagovornik Srpskog telegrafa, koji je od početka uključen u istragu vezanu za Jovanjicu i, kako kaže, potpuno mu je jasno kako je od starta sve pokušavano da se slučaj izokrene tako da bude politički iskorišćen.


Vrhunac je jučerašnja najava Marinike Tepić, potredsednice SSP, koja je sa poslaničkog mesta u Skupštini pozvala na demonstracije ispred Specijalnog suda zbog Jovanjice i to 11. jula, kada bi na suđenju Predragu Koluviji trebalo da svedoči inspektor Mitić.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Slobodan Milenković

 

- Inspektori Milenković i Mitić, koji je rekao da živi za taj dan da počne da svedoči, nemaju medije, nemaju komunikaciju sa javnošuću, ne smeju da pisnu, a za to vreme se cela država upregla da brani Koluviju, čak i predsednik države, i meni se čini kao laiku, da zapravo branite sami sebe, jer se plašite da on ne progovori. Vi ste nastavili da ih kriminalizujete bez prestanka, i zato pozivam sve u utorak ispred Specijalnog suda kad treba da svedoči inspektor Mitić, da dođemo i pružimo podršku profesionalcima u policiji - kazala je Marinika i, nehotice, sasvim lepo javnosti prikazala celu pozadinu slučaja Jovanjica i zašto se ona i njeni opozicioni drugovi, poput Miroslava Aleksića, toliko trude oko ovog slučaja.


Da se vratimo malo u prošlost... Dakle, pošto im je propala prvobitna namera da oslabe predsednika Srbije tako što će veštački uvezivati članove njegove porodice u aferu, prešli su na ovaj rezervni plan, u kom je sad glavna meta ministar policije Bratislav Gašić. 


NOVI FENOMEN


Poslednjih meseci, vodi se žestoka kampanja za Milenkovića, koji je sumnjičen za učešće u zaveri protiv predsednika Vučića i njegovog brata, ali i razne druge stvari, zbog čega je pod istragom Službe unutrašnje kontrole (SUK) srpske policije. S druge strane, ikona je dela opozicije i Šolakovih medija. Kao što rekosmo, jasno je zašto.
Kod dela opozicije u Srbiji pojavio se novi politički fenomen koji još nema naziv, a čija je suština da se vlast napadne i zbog hapšenja i suđenja licima osumnjičenim za teška krivična dela, ocenjuje generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost Mario Spasić. To nigde na svetu, ističe on, ne postoji!

Foto: Twitter/Printscreen

Marinika Tepić

 

Marinika Tepić poznala na demonstracije ispred Specijalnog suda

 


 
Spasić: Projekat za tihi državni udar

Božidar Spasić, bivši operativac DB, tvrdi da je slučaj Jovanjica zapravo projekat koji je trebalo da posluži za izvođenje tihog državnog udara, iza koga su stajale i strane obaveštajne službe i unutrašnji spavači, njihovi saradnici, a koji je ujedno poslužio i za unutrašnji obračun struja u policiji.  Istovremeno, kako ističe, imala je za cilj da skrene pažnju sa toga da zapravo nikakvog obračuna sa kriminalcima u to vreme bilo nije.


Moj stav 

Dragoslav Bokan
INSTITUT ZA NACIONALNU STRATEGIJU 


Gledali smo ljude koji nastupaju kao da brane čovečanstvo od Jovanjice, od tog sindroma. Pa se slavi policajac, koji odjednom postaje instant-heroj


 

Tomanović morao da prizna, i to na N1: Andrej nije umešan

Koliko je zavera, u stvari bila besmislena, pokazuje i to što je čak i Zdenko Tomanović, advokat inspektora Sente Milenkovića (nadimak dobio po ocu, telohranitelju Slobodana Miloševića) nakon što je sve propalo, morao da prizna da Andrej Vučić nema nikakve veze sa Jovanjicom. To je rekao u oktobru 2021, i to na tajkunskoj televiziji N1, kada je kategorički izgovorio da brat predsednika u aferu nije umešan, jer da jeste, kaže, njegov klijent bi ga uhapsio.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Dušan Mitić

 

Minimalne zaplene kokaina

2016. i 2017.
(Milenković načelnik za narkotike)
otprilike po 19 kg godišnje

2018. i 2019.
(Milenković načelnik za narkotike, vreme upadljivog jačanja klana Veljka Belivuka)
samo po 13 kg godišnje

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (43)

Loading
Jelena

04.07.2023 16:45

Lažima nikad neće napasti vlast.

Jelena

04.07.2023 16:46

Sve je lešinarska opozicija slagala o aferi Jovanjica.

pero

04.07.2023 16:54

Čim se pojavi gospođa Tepić to je bla bla bla truć.

Mila

04.07.2023 17:26

Opozicija samo kuje planove za napad Predsednika i vlasti sa neproverenim informacijama