"CRNA GORA MEĐA ISTINE I LAŽI!" Đukanović na aparatima, DPS traži zabranu filma o Podgoričkoj skupštini: Film kojim se udara na temelje crnogorske državnosti!

Autor:

Vesti

19.08.2023

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz DPS-a ističu da se ovakvim filmom iskazuje težnja za ponovnom aneksijom Crne Gore i ukidanjem njene nezavisnosti.

"CRNA GORA MEĐA ISTINE I LAŽI!" Đukanović na aparatima, DPS traži zabranu filma o Podgoričkoj skupštini: Film kojim se udara na temelje crnogorske državnosti!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore stiglo je saopštenje u kojem osuđuju dokumentarni film pod nazivom "Crna Gora međa istine i laži" koji je prikazan na skupovima u Plužinama, Šavniku i na Žabljaku. Film je, prema DPS-u, predstavljen kao propagandni materijal s ciljem da se podriva crnogorska nezavisnost i promoviše ideologija velikosrpstva.

Iz DPS-a ističu da se ovakvim filmom iskazuje težnja za ponovnom aneksijom Crne Gore i ukidanjem njene nezavisnosti. Pozivaju Ministarstvo kulture i ministarku Mašu Vlaović da zabrane dalje prikazivanje ovog filma, smatrajući ga napadom na temelje crnogorske državnosti i rušenjem tekovina 21. maja, datuma kada je Crna Gora stekla nezavisnost.

Novim video uradkom o Podgoričkoj skupštini u vidu dokumentarnog filma "Crna Gora međa istine i laži" prikazanog u Plužinama, Šavniku i na Žabljaku iznova se iskazuje težnja o ponovoj aneksiji Crne Gore i ukidanju njene nezavisnosti - saopšteno je iz DPS-a.

Foto: Tanjug/International

 

DPS dalje iznosi mišljenje da su autori filma zapravo isti ljudi koji se predstavljaju pod različitim pseudonimima, ali zadržavaju istu ideologiju velikosrpstva. Smatraju da je cilj filma da plasira istorijski falsifikat i da reinterpretira istoriju u skladu sa svojom političkom agendom.

- Stoga pozivamo Ministarstvo kulture i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje ovog propagandnog filma kojim se udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja - navode.

Ovakva osuda filma i kritika njegovog sadržaja ukazuje na političku napetost i polarizaciju u Crnoj Gori vezanu za pitanja nacionalnog identiteta i istorijskih interpretacija.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

19.08.2023 20:39

"iskazuje težnja za ponovnom aneksijom Crne Gore" - А кад су просили паре за изборе, почев од Москве, тада су били слободни?