ĐUKANOVIĆ: Gospodine Bilt, odvratni ste mi! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.08.2023

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od ključnih pitanja koja je Đukanović postavio bila su i pitanja integriteta i obećanja EU.

ĐUKANOVIĆ: Gospodine Bilt, odvratni ste mi! (FOTO)

Foto: ST/V. LUKIĆ

ST/V. LUKIĆ

Vladimir Đukanović je oštro kritikovao Karla Bildta, istaknutog evropskog političara, i izrazio svoje duboko negativno mišljenje prema Evropskoj uniji (EU). Đukanović, poznat po svojim oštrim izjavama, nije štedeo reči dok je delio svoje nezadovoljstvo i gađenje prema onome što smatra neispunjenim obećanjima i nedelima vodećih evropskih lidera.

Jedna od ključnih tačaka kritike bila je usmerena prema Karl Bildtu, dugogodišnjem političaru i diplomatama, koji je imao značajnu ulogu u međunarodnim odnosima i evropskoj politici. Đukanović je izjavio da mu je gospodin Bildt "odvratan", dodajući da je razočaran zbog niza obećanja koja su tokom godina davana, a nikada nisu ispunjena. Kritika nije bila usmerena samo prema jednoj osobi, već je simbolizovala širu frustraciju i nezadovoljstvo prema liderima EU.

Foto: ST/V. LUKIĆ

 

Osim toga, Đukanović je istakao da su mnoga od obećanja koja su se često čula iz evropskih krugova, poput "samo još ovo da uradite i otvaraju vam se vrata", postala ravnodušna. Njegova izjava ukazuje na osećanje umora i neispunjenih očekivanja koja su postala dominantna među građanima regiona. Đukanović je otvoreno priznao da ga više ne zanima ulazak Srbije u EU, otkrivajući time svoje potpuno gubljenje vere u proces pristupanja.

- Lično me ne zanima ulazak Srbije u EU - izneo je svoje mišljenje Đukanović. 

Jedno od ključnih pitanja koja je Đukanović postavio bila su i pitanja integriteta i obećanja EU. On je istakao da su mnoga od obećanja ostala neispunjena, te da su građani regiona postali ravnodušni prema njima. Kritika se takođe usmerila prema birokratama EU, kojima je izrazio gađenje. Đukanović je naveo da ne vidi potrebu za konfliktima, već da bi radije želeo da vidi kako se EU raspada.

Foto: Twitter-Vladimir Đukanović

 

Ove izjave odražavaju duboko negativno mišljenje i frustraciju koja je sve više prisutna među građanima regiona. Kritika prema liderima EU i njihovoj politici postaje sve glasnija, dok se poverenje u obećanja i integritet EU postepeno gubi. Đukanovićeva izjava takođe ukazuje na rastuću nesigurnost i skepticizam u vezi sa daljim putem zemalja Balkana prema članstvu u EU.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan Rakonjac

19.08.2023 13:39

"Evropska Unija" je samo skrivena forma zapadno- evropskog imperijalizma... Po ugledu na Rimsku Imperiju, omogućava svojim članicama da imaju neki vid samouprave I poslušne političare à centri moći u Berlinu I Briselu odlučuju o svim važnim pitanjima,kao što su spoljna politika I ekonomija ...Usavršili su filozofiju Napoléona I Adolfa...I sada zajedničkim snagama na Rusiju, à u prvim borbenim redovima opet njihovi robovi.....