CIRKUS MEDRANO! Sapunica konačno završena: Ni manje stranke ni veće podele!

Autor: D. P. - E. S. T.

Vesti

06.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa skupa na Oplencu doskorašnji potpredsednik Jeremićeve partije objavio odlazak

CIRKUS MEDRANO! Sapunica konačno završena: Ni manje stranke ni veće podele!

Foto: ATAImages

Scenaristima "Dinastije", popularne sapunice iz osamdesetih godina prošlog veka, da su poznavali Miroslava Aleksića, do danas potpredsednika Narodne stranke (NS), sigurno bi ga angažovali za ovu seriju. On je, naime, mnogo bolje nego što su to uradili holivudski magovi, od svoje stranke uspeo da napravi odličnu sapunicu. Bilo bi to smešno, svakako, da nije reč o čoveku koji misli da bi baš on trebalo da zbaci vlast i vodi Srbiju.

Uglavnom, višemesečni cirkus u NS, koji je počeo kada su Aleksić i čuveni Bora Solunac (Borislav Novaković) pokušali da naprave puč i preuzmu stranku od Vuka Jeremića, okončan je danas tako što je Aleksić sa svojom ekipom napustio partiju. To su učinili na skupu na Oplencu i javno objavili da formiraju novu stranku, te da će imati svoj poslanički klub u Skupštini i odborničke grupe po lokalnim parlamentima.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Aleksić

Aleksić se nije libio da oplete po dojučerašnjim partijskim drugovima, kojima je poručio da je prošlo vreme salonskih političara i elite koja očekuje da njoj služi narod.

- Ne možete vi s Vračara, iz hladovine, da raspuštate odbore samo zato što drugačije misle. To tako ne može da se dešava. Moramo u našoj organizaciji da pokažemo kako želimo da nam izgleda država. Nisam imao lične probleme s gospodinom Jeremićem, neću ih imati ni u budućnosti, nadam se, ali imamo konceptualne razlike - kazao je Aleksić.

A kako kažu upućeni, sve ovo što se izdešavalo potiče od Aleksićevih ambicija (podgrevanih i sa strane), koje su izbile na videlo nakon početka protesta.

- On je, neznano kako, umislio da je glavna faca, da tako kažem, cele opozicije, da ga narod najviše voli i slično. I onda je, shodno tom svom uverenju, počeo i da se ponaša - objašnjava za Republika izvor iz NS.

Većina funkcionera stranke, kako se ispostavilo, ostala je uz Jeremića. Tu su Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Vladimir Gajić...

- Nisam iznenađena ovim raspletom jer se sve kuvalo već nekoliko meseci. Neke stvari su se počele menjati u maju mesecu. Ne znam razlog - rekla je Sanda Rašković Ivić, dodajući da je na slavi kod Vuka Jeremića, u decembru prošle godine, gde su bile prisutne i njene sad bivše kolege, sve bilo u redu.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Predrag Azdejković

Azdejković: Kombi-stranku uspeli da pocepaju na dva električna trotineta

Komentarišući cirkus u NS, Predrag Azdejković, gej-aktivista, član Nadzornog odbora RTS i dobar poznavalac prilika na našoj političkoj sceni, kaže:

- Sve je to presmešno jer je jedna mizerno mala partija uspela da se pocepa, šta bi tek bilo da oni imaju malo veću moć. Oni su uspeli da pocepaju kombi-stranku, sada na dva trotineta, električna. Ukazujem i na veliki ego Vuka Jeremića.

Republika

Foto: ATAImages

Vuk Jeremić

A Vuk iz kafane: "Idemo dalje"

Vuk Jeremić se o raskolu nije oglasio do puštanja teksta. Poslednja njegova objava bila je od subote na Instagramu, gde je u kafani pozirao nasmejan s glumcem Branislavom Tomaševićem, inače poslanikom NS, uz poruku: "Idemo dalje."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading