SANDRA RAŠKOVIĆ IVIĆ PONOVILA: Aleksića ne kandiduju članstvo i stranka, nego mediji, tviteraši i zapadne ambasade!

Autor:

Vesti

17.07.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica NS objašnjava zašto su Aleksić i drugi funkcioneri smenjeni sa svojih pozicija.

SANDRA RAŠKOVIĆ IVIĆ PONOVILA: Aleksića ne kandiduju članstvo i stranka, nego mediji, tviteraši i zapadne ambasade!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Aleksić

Smenom Miroslava Aleksića s funkcije predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke i još dva člana Predsedništva te partije, kao i izbor novih ljudi u to telo, donelo je prednost Vuku Jeremiću uoči stranačkih izbora zakazanih za septembar.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica NS objašnjava zašto su Aleksić i drugi funkcioneri smenjeni sa svojih pozicija, a upitana da li je to sve moralo da bude urađeno pre stranačkih izbora, ona kaže da "ovakav odgovor sigurno ne bi bio da igru nije nametnula grupe oko Aleksića".

Sve je počelo kada je deo odbora NS zatražio vanrednu sednicu Skupštine na kojoj bi se glasalo o novom predsedniku. I sam Miroslav Aleksić potvrdio je za medije da bi se kandidovao za predsednika stranke, ukoliko bi odbori iz Srbije to tražili.

Na svojim pozicijama nisu ostali predsednik pokrajinskog odbora za Kosovo Žarko Ristić i Lazar Paunović, predsednik omladine, koji su podržali Aleksića, a na njihova mesta je došao kadar koji podržava Jeremića. U Predsedništvo je ušlo još dvoje poslanika Ivana Parlić i Branislav Tomašević, koji su uz aktuelnog predsednika.

Ukratko, nakon promena, u možda i ključnom rukovodećem organu stranke sada dominiraju članovi koji će na stranačkim izborima 22. oktobra izvesno podržati Vuka Jeremića.

Sanda Raković Ivić, potpredsednica NS koja podržava Vuka Jeremića, u izjavi kaže da “ako je neko pokušao da pravi puč u stranci, to je bila jedna druga grupa koja je okupljena oko Aleksića, Stankovića i Novakovića. Ona navodi da bi Aleksić praktično bio u sukobu interesa da je ostao na mestu predsednika Izvršnog odbora.

- Jasno je da on želi da se kandiduje za predsednika NS. Potpuno bi bilo moralno s njegove strane, s obzirom na to da se već kandiduje preko medija i kandiduju ga drugi i kao takav se ponaša, da je on rekao da ne može da bude predsednik Izvršnog odbora, jer je predsednik IO taj koji kontroliše izborni proces - ističe Rašković Ivić i dodaje da je u Izvršni odbor predloženo šest “simpatizera” Jeremića i šest "otvorenih simpatizera i lobista" Aleksića.

Ona navodi i da je Vuk Jeremić pohvalio rad Aleksića kao predsednika poslaničke grupe, rekao mu je da je neupitan njegov položaj u stranci kao prvog potpredsednika i šefa poslaničkog kluba, kao i njegova kandidatura.

- Vuk mu je i rekao mu da bi on svakako Aleksića predložio za svog prvog potpredsednika u slučaju kandidature, koja će se takođe zbiti. Dobio je vrlo fer i dobru ponudu - navodi Rašković Ivić.

Ona je objasnila i zašto je smenjen šef Pokrajinskog odbora, navodeći da je imao veoma oskudan rezultat u prikupljanju potpisa za referendum o francusko-nemačkom planu, dok predsednik omladine ni posle 11 meseci nije održao skupštinu tog stranačkog tela.

- Odgovor je apsolutno u skladu sa Statutom, za razliku od njihovih akcija koje baš nisu bile u skladu sa Statutom. Ako ima dobre volje i pameti, ja verujem da će se ove stvari u stranci ispeglati. Aleksiću niko ne osporava njegovo šefovstvo u poslaničkom klubu, a moglo je i to da se dogodi, a nije - navodi.

"Bila bi velika šteta da dođe do cepanja"

Na pitanje da li bi posle izbora moglo da dođe do cepanja stranke, što je u ovakvim situacijama praksa u Srbije, Sanda Rašković Ivić navodi da bi to bila velika šteta, jer je, kako kaže, reč o jedinoj stranci desnog centra.

- Mi smo kao stranka potrebni Srbiji. Ako ima imalo dobre volje i pameti to se neće desiti. Mogu da kažem u svoje ime, da ja sigurno neću podržati rascep stranke, niti ću ikada raditi u tom pravcu - ističe ona.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading