LIST "DANAS" SE NA NAJBRUTALNIJI NAČIN POIGRAO SA SVIM ŽRTVAMA ZLOČINAČKE "Oluje"! Nećete verovati kako su preimenovali ovaj film!

Autor:

Vesti

05.08.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greške se dešavaju, ali znajući politiku lista Danas, kao i politiku onih koje zastupa, teško je i pomisliti da se ovde radi o nenamernoj grešci.

LIST "DANAS" SE NA NAJBRUTALNIJI NAČIN POIGRAO SA SVIM ŽRTVAMA ZLOČINAČKE "Oluje"! Nećete verovati kako su preimenovali ovaj film!

Foto: Printscreen/YouTube/Danas

Koliko su opozicioni mediji beskrupolozni i bez časti, najbolji primer je list "Danas" koji je juče, na godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" bez problema na svojim TV stranama najavio prikazivanje filma "Uja" umesto filma "Oluja".

Inače, reč je filmu reditelja i scenariste Miloša Radunovića, koja je inspirisana stradanjem Srba tokom ove zločinačke akcije hrvatske vojske, tokom koje je proterano oko 250.000 Srba, a ubijeno je ili nestalo više od 2.000 ljudi.

Među žrtvama te akcije hrvatske vojske i policije su 553 žene, a 80 odsto njih je bilo starije od 60 godina.

No, to nije sprečilo list "Danas" da se na najgori i najlicemerniji način poigra sudbinom našeg naroda i film "Oluja" najavi pod naslom "Uja", odnosno "rečju" koja asocira na "ustaše" i u slengu se koristi za naziv najostrašćenijih Hrvata.

Greške se dešavaju, ali znajući politiku lista Danas, kao i politiku onih koje zastupa, teško je i pomisliti da se ovde radi o nenamernoj grešci. Gotovo je izvesno da je list "Danas" pokušao da na najbeskrupolozniji način ismeje srpske žrtve i ponozi sećanje na njih, a samim tim i Srbiju koja ih se svake godine sa tugom seća.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vesna

05.08.2023 13:38

A mogli bi organizovati protest za ukidanje ovog i svih drugih antisrpskih novina. Ovakve novine nikad ne bi mogle da se pojave u susednim zemljama koje su protiv drzave, jer to kod njih ne postoji, ne bi smelo ni pomisliti da se stampa. Samo u demokratskoj drzavi Srbiji se moze svasta stampati i pisati.

Tajnik

07.08.2023 13:16

Kultura sećanja, sećanja na slavnu prošlost naših predaka i sećanja zločina nad našim narodom je suštinski bitna za naš opstanak.