PALE CENE ULJA I MLEKA: Ni slovo o pojeftinjenju nismo mogli da pročitamo u većini medija, pre svega, onim Šolakovim

Autor:

Vesti

20.07.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako pratite neki od medija u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, onda vam je promakla sjajna vest - pale su cene dela osnovnih životnih namirnica i to dobrano. Međutim, kada su, pre svega zbog rata u Ukrajini, cene iste te robe skočile, to je bila centralna tema danima u tim istim medijima.

PALE CENE ULJA I MLEKA: Ni slovo o pojeftinjenju nismo mogli da pročitamo u većini medija, pre svega, onim Šolakovim

Foto: Profimedia, privatna arhiva

Tada je, podsetimo, litar zejtina koštao i preko 200 dinara, a sada se može naći za 135 dinara. Isto važi i za dugotrajno mleko određenih proizvođača, koje, kako se vidi na objavama pojedinih korisnika društvenih mreža, dokumentovanih slikama, košta u nekim radnjama malo iznad 70 dinara.

Foto: Profimedia, privatna arhiva

Cena mleka pojedinih proizvođača je malo više od 70 dinara

 

Politički analitičar Dejan Miletić kaže da ovakvo izveštavanje Šolakovih medija, koji objavljuju samo negativne stvari, postaje njihov model ponašanja.

- Takve stvari nas više ne zbunjuju. Uvek kad se desi nešto loše, negativno, neprijatno, ja očekujem da će Šolakovi mediji to podržati. U suprotnom, kad je nešto dobro, kad su promene pozitivne, to će prećutati i praviti se da nisu registrovali. Ovo su značajne stvari jer ukazuju na stabilizaciju tržišta, na stabilnost naše ekonomije - ističe Miletić.

Foto: Profimedia, privatna arhiva

Zejtin sada košta 135 dinara, a bio je više od 200 dinara

Prema njegovim rečima, Šolakovi mediji gledaju da u svakom trenutku potkrepe svoju negativnu retoriku negativnim informacijama:

Foto: youtube.com/pink.rs

Dejan Miletić, politički analitičar

- Oni aktivno učestvuju u građenju negativnog imidža Srbije, to je jedan od njihovih, rekao bih, novinarskih, uredničkih zadataka.

Sličnu matricu kao u ovom slučaju opozicioni mediji primenjuju i kad su u pitanju rast plata i penzija, otvaranje fabrika, gradnja puteva i pruga, isplata pomoći države svojim građanima, borba za teritorijalni integritet, pre svega, u odnosu na našu južnu pokrajinu i tako dalje...

Foto: www.profimedia.rs

Dragan Šolak

Da ne bude da ne gledamo i u svoje dvorište, recimo da u većini srpskih medija crne stvari više privlače pažnju i dobijaju dominantna mesta u odnosu na neke lepe priče. To je, međutim, tako svuda u svetu, ali tamo, za razliku od nekih gorepomenutih u Srbiji, u tome nema namere i malicioznosti kao kod šolakovaca.


NBS: Inflacija skroz stala u julu

Zamenik generalnog direktora Sektora za ekonomska istraživanja i statistiku NBS Milan Trajković izjavio je da u prvih 15 dana jula nije bilo rasta cena i da je moguće da mesečna inflacija bude negativna, prvi put posle više od dve godine. On je za RTS rekao da se očekuje da se u drugoj polovini ove godine mesečna stopa inflacije spusti na 1,3 odsto, u proseku.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading