ŠTA ĆEMO SAD ŠOLAKOVCI: Nova kuka kako je Srbija propala jer se u marketima i na puter stavlja katanac, a u Velikoj Britaniji pod ključem i kafa

Autor:

Vesti

02.06.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Nova navodi da je najbolji dokaz propasti Srbije što su u prodavnicama alkohol, tunjevina, pesto sos i puter pod ključem kako bi se sprečila krađa, a nigde da pomenu da je ista sitaucija i u svetu, pa tako su tako, recimo, u Velikoj Britaniji pod ključem odresci, kafa i sir

ŠTA ĆEMO SAD ŠOLAKOVCI: Nova kuka kako je Srbija propala jer se u marketima i na puter stavlja katanac, a u Velikoj Britaniji pod ključem i kafa

Foto: shutterstock, profimedia

Nova, portal u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, objavio je tekst u kome navode da jedan od lanaca marketa u Srbiji pod ključem drži izvesne artikle- alkoholna pića, tunjevinu, pesto sos, a sada i puter, a sve kako bi se zaštitili od krađe.

Dalje u tekstu navode komentare sa društvenih mreža korisnika gde kažu da se upravo u ovakvom pristupku ogleda propast jednog naroda i da će nam uskoro i hleb imati zujalicu. A sve u cilju da bi se predstavilo da je Srbija zemlja u kojoj se izrazito loše živi finansijski, pa se čak i osnovni proizvodi u radnjama drže pod ključem, jer je narod siromašan i nema para da ih kupi. 

Foto: shutterstock

Rafovi u supermarketu

Međutim, istina je da ovakvom mehanizmu, pa i za proizvode koji se ne smatraju luksuzom, pribegavaju i marketi u svetu. Kako piše BBC, supermarketi u Velikoj Britaniji stavljaju sigurnosne tagove na mesne odreske i sireve, a umesto kafe na policama drže lažne tegle.

A sve to, kako navode, zbog velikog porasta krađa u prodavnicama. Prema istraživanju britanskog javnog servisa, krađe u prodavnicama su se vratile na pretpandemijske nivoe. 

Foto: www.profimedia.rs

Tajkun Dragan Šolak

- U martu su policijske snage u Engleskoj, Velsu i Severnoj Irskoj zabeležile skoro 33.000 slučajeva krađe u prodavnicama, što je povećanje od skoro 31 odsto u odnosu na mart prošle godine - navodi se u tekstu.

Neke radnje su zato počele da ograničavaju broj proizvoda u rafovima. Istovremeno, cene hrane u Britaniji rastu najbržim tempom u poslednje četiri decenije.

Cene namirnica porasle su za 19 odsto do aprila, a prema zvaničnim podacima, cene svih osnovnih namirnica poput šećera, mleka i testenine naglo su porasle.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading