AKO JE I OD ŠOLAKOVCA, MNOGO JE: Srbe proteruju sa Kosova, a oni puštaju Vljosu Osmani da pljuje Srbiju!

Autor:

Vesti

01.06.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Kosovska policija na severu južne srpske pokrajine tuče goluruke Srbe, list Danas, u vlasništvu tajkuna Dragana šolaka, daje prostor Vljosi Osmani, takozvanoj predsednici Kosova, da optužuje Srbiju za eskalaciju nasilja

AKO JE I OD ŠOLAKOVCA, MNOGO JE: Srbe proteruju sa Kosova, a oni puštaju Vljosu Osmani da pljuje Srbiju!

Foto: www.profimedia.rs, Kosovoonline, danas

www.profimedia.rs, Kosovoonline, danas

Nije tajna da mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka podržavaju politiku Aljbina Kurtija, premijera privremenih prištinskih institucija,  ali da u trenutku kad se goluruki Srbi bore za opstanak na svojim ognjištima daju prostor takozvanoj predsednici Kosova Vljosi Osmani da pljuje Srbiju, ako je i od njih, mnogo je. 

Foto: Profimedia

Tajkun Dragan Šolak

Vljosa Osmani, koja je na samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu, rekla za Danas da su "Srbija i kriminalne strukture odgovorne za eskalaciju nasilja na Kosovu i da Srbiji nije mesto na ovom evropskom samitu, kao ni u evropskoj zajednici naroda".

Foto: Tanjug/AP

Takozvana predsednica Kosova Vljosa Osmani

- Srbija ne pripada evropskoj zajednici - rekla je Osmani i dodala da su pripadnici kriminalnih struktura na severu Kosova na međunarodnim poternicama i da su srpske vlasti u jako bliskim vezama s njima.

Takođe pišu da je na samit stigao i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kao i da je rekao da ne zna ko je tu sa Kosova, a da je on lider koji uvek teži miru. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Evropska politicka zajednica je neformalni diplomatski forum nastao prošle godine na inicijativu francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Na samitu učestvuje 27 zemalja članica EU, ceo Zapadni Balkan (Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija, Srbija) i još 14 zemalja (Andora, Jermenija, Azerbejdžan, Gruzija, Island, Lihtenštajn, Moldavija, Monako, Norveška, San Marino, Švajcarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija).

Prisustvuju i Šarl Mišel, predsednik Evropskog saveta, i Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije i Roberta Mecola, predsednica Evropskog parlamenta, ali i novoizbrani turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, kao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SJAJNA VEST

01.06.2023 12:49

SOLAK ZVEZDAS ! BAS LEPO