SPECIJALNA OPERACIJA PROTIV VUČIĆA! Ujedinili se i udaraju sa svih strana, MESECIMA IZMIŠLJAJU I RADE NA ŠTETU SRBIJE! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.02.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv predsednika Srbije vođena nikad brutalnija kampanja laži , uvreda i pretnji smrću da će priznati KiM baš uoči sastanka s predstavnicima EU Boreljom i Lajčakom i Kurtijem u Briselu , odakle je na žalost mnogih izašao kao pobednik

SPECIJALNA OPERACIJA PROTIV VUČIĆA! Ujedinili se i udaraju sa svih strana, MESECIMA IZMIŠLJAJU I RADE NA ŠTETU SRBIJE! (FOTO)

Foto: Printksrin: N1, Nova S, Twitter/Boris Tadić, Tanjug-AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić redovno je na udaru tajkunske i opozicione mašinerije, ali uoči jučerašnjih briselskih pregovora o Kosovu aktivirali su svu svoju medijsko - političku artiljeriju kako bi do maksimuma otežali poziciju naše države.

Pokrenuli su specijalnu operaciju protiv predsednika Vučića, kako bi mu podmetnuli klipove u točkove pred sastanak s predstavnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih prištinskih instituicija Aljbinom Kurtijem. 

Agresivna kampanja, koja je kako se sad ispostavilio bila zasnovana na brutalnim lažima, obuhvatala je napade preko tajkusnkih glasila, društvenih mreža, kroz tribine organizovane širom Srbije odakle su opozicionari "upozoravali" da će predsednik Vučić priznati Kosovo.

Da je akcija itekako sinhronizovana ukazuje i činjenica da su svi - od šefa Narodne stranke Vuka Jeremića i portparola njegove NS Stefana Jovanovića preko njihovog doskorašnjeg saborca, a sada vođe pokreta Srbija centar Zdravka Ponoša, do lidera Nove DSS, Dveri, Zavetnika Miloša Jovanovića, Boška Obradovića, Milice Đurđević Stamenkovski danima bombardovali javnost preko glasila Junajted medije tajkuna Dragana Šolaka kako oni saznaju iz svojih, podrazumeva se nezvaničnih (čitaj nepostojećih) izvora, da će predsednik Vučić prihvatiti sporazum kojim će Srbija izgubiti KiM. Što, jelte, vodi ka stvararanju Velike Albanije.

Ali da to nije sve! Vučić će, tvrdili su oni, posle tog parafiranja pokloniti i Republiku Srpsku (?!). 

Nije ni to sve. Nisu se služili samo lažima, već i pretnjama u čemu je prednjačio Ponoš navodima da zbog poklanjanja Kosova "istorija neće niti milostiva" prema predsedniku Vučiću. Ni u čemu se to ne razlikuje, ocenjuje se, od pretnji smrću - "ko potpiše njega ubiše" - izrečenih Vučiću na nedavnom protestu ekstremne desnice ispred zgrade Predsedništva.

 

Međutim, ima dalje. Baš juče - na dan održavanja sastanka - udarili su sa svih strana. 

Po već viđenoj matrici te političko-medijske grupacije gotovo da su se takmičili ko će teže uvrede Vučiću da uputi - od poruke da će divlji Srbin u Brislelu biti više nego pitom, kako je navela Jelena Obućina u Dnevniku na TV Nova S, do Ponoša koji "predviđa" da će "Vučić biti dobar kolonijalni upravnik, a zatim potrošen i odbačen".

Dok je na naslovnoj strani štampanog izdanja Nove centralni naslov bio " Dan D za Kosovo - Kako se vlast kupovinom vremena, našla u ćorsokaku - SNS koristio Kosovo za sticanje para i moći". 

Konačno, kao još jedna potvrda da im ništa sveto nije, a istovremeno najdegutantnije od svega je što su u svoju prljavu propagandu pokušali da uvuku čak i patrijarha SPC Porfirija. Portal Nova objavio je tekst "Porfirije odbija da primi Srbe sa Kosova i ćuti dok Vučić pregovara o Kosovu", valjda u (zlo)nameri da isprovociraju razdor između poglavara SPC i predsednika.

Ovakvo sramno političko delovanje usmereno protiv predsednika i države bilo je svesrdno medijski podržano kroz sva glasila tajkuna Šolaka - od Nove preko N1 do Nove S, Danasa... 

Ištvan Kaić, medijski analitičar, priča za Republiku da za njega koji već više od deset godina svakodnevno analizira rad medija, više nije iznenađenje kako se specijalni prilozi biraju da se plasiraju u trenucima kada to vlastima prouzrokuje najviše štete:

Republika

Foto: ST/D. KUJUNDŽIĆ

Ištvan Kaić: Proizvode štetu

- Imate u istom danu kada Vučić putuje u Brisel patetičan izliv nesuđenog reditelja filma o Košarama da je isti Vučić zabranio njegovo snimanje, čime se poručuje, ako ovako brine o našim herojima sa Košara, kako tek da očekujemo da će brinuti o Kosovu? Onda se odjednom prenose optužbe sa propagandnog ruskog sajta da srpsko oružje završava kod Ukrajinaca na frontu, što opet udara na "patriotizam" desničara i mantru o izdaji ne samo Srbije već i Rusije. A podsećam vas da je isti recept primenio i onaj bedni udbaški NIN uoči izbora prošle godine. 

Znaju oni, kako dodaje, dobro kako će najbolje da udare, još od vremena B92 Verana Matića kada su na isti način udarali na Đinđića i ispekli zanat: 

- Preko noći su se u vreme Miloševića bez ikakvih škola instalirali kao novinari jer nisu umeli ništa da rade u životu, a onda kad je on sklonjen, pronašli su novog Miloševića u Đinđiću i pomislili da je to novinarstvo. Pogledajte samo šta veče uoči Brisela radi Jelena Obućina naslovom "Divlji Srbin u Briselu biće više nego pitom", taj škart novinarstva koji je i RTS odbacio zbog bolesne ostrašćenosti i neskrivenog sadizma. Kome je to namenjeno? Pa opet sentimentalnim patriotama. Ali takve gadure su danas, na ceni. 

Lične slabosti, konstatuje Kaić, moraju se iskoristiti:

- Pa onda članak Nove S kojim se patrijarh Porfirije huška valjda da osudi Vučićevu agendu u Briselu i vikne 'izdaja!'. Sve u istom danu i sve u vezi sa istim događajem... Neko bi se zapitao kako to da ovi mediji ne pokazuju ni trunku osećaja za ozbiljnost situacije i svesti da je u toku rešavanje problema od kojeg će direktno zavisiti kvalitet života svih nas, pa i njih novinara i njihove dece, ali taj koji se to pita ispao bi veoma naivan i glup.

Kako god, uprkos toj brutalnoj kampanji, predsednik Srbije je raskrinkao njihove laži. Od kapitulacije, naravno, ništa nema, kao što je i poručio pred odlazak u Brisel. Naprotiv, izašao je kao pobednik sa jučerašnjih napornih i višesatnih sastanaka sa Boreljom, Lajčakom, Kurtijem.

Nikakav sporazum nije potpisan, na žalost mnogih koji su priželjkivali. A postignut je dogovor da se razgovori nastave, a da se o evropskom predlogu za KiM priča tek kada albanska strana ispuni svoje obaveze, pre svega osnuje Zajednicu srpskih opština!

Brnabić: Jeremić, Ponoš, Jovanović, 
Stamenkoski i Obradović otežali Srbiji

Foto: Tanjug/AP

Ana Brnabić: Otežali Srbiji

Premijerka Ana Brnabić poručila je da su predstavnici opozicije otežali poziciju Srbije u pregovorima Beograda i Prištine u "nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast":

- I, šta sad, opet lagali? I Patrik Ho Jeremić, i hrvatski Ponoš, i francuska mrvica Miloš Jovanović, i gđa Stamenkovski, i nežni Boško - svi lagali, sve vreme. Srbiji otežali poziciju u nadi da sebi stvore milimetar da dođu na vlast. Ništa novo. Borba se nastavlja. Svi uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića - napisala je ona na Tviteru.

Tadićeva finta 

I bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić je u koloni onih koji su podmetali klipove u točkove državnoj delegaciji u Briselu.  I on je, naime, juče - dakle, baš u danu kad su bili sastanci u Briselu - osporavao značaj  ZSO. 

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Boris Tadić: Menja teze

- Režimski mediji veštački i po nalogu pumpaju ogroman značaj formiranja ZSO kako bi svaki poraz u pregovorima u Briselu bio lažno predstavljen kao pobeda.  Građani moraju znati da ZSO nije nikakva pobeda, niti institucija koja obezbedjuje dugoročni opstanak našeg naroda na KiM! - napisao je na Tviteru  Tadić.

Ovo je, kako se u javnosti komentariše, samo bedni pokušaj da opravda svoj kukavičluk u vreme svog predsednikovanja i taj kukavičluk proglasi "neizdajničkom" politikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Sanka

28.02.2023 14:06

Necemo dopustiti da nas unistavaju razne smicalice i razni upadi koji ne cine dobro drzavi.

Dušan

28.02.2023 18:19

@Sanka - Niko to ne bi pročitao da vi niste preneli.

Major

28.02.2023 14:09

Opozicija je katastrofa nista ne znaju osim da spinuju i lazu.

Vlada

28.02.2023 14:16

Svi su pokusavali da sabotiraju Vucicevu borbu!