MOGUĆ SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA U BRISELU! Poznat i datum

Autor:

Vesti

17.02.2023

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Alekandar Vučić i samoproglašeni premijer Kosova Aljbin Kurti mogli bi da se sastanu u ponedeljak 27. februara u Briselu, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

MOGUĆ SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA U BRISELU! Poznat i datum

Foto: Tanjug/AP

Ovu informaciju saopštio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

Borelj će, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, nakon čega će imati zajednički sastanak, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u fokusu sastanka biti evropski predlog za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas sa minhenskog aerodroma i poručio da "imamo i dobre vesti koje ćemo nešto danas, a nešto za sedam dana saopštiti građanima Srbije, a tiču se Kosova i Metohije".

Inače, predsednik se nalazi u dvodnevnoj poseti Nemačkoj gde prisustvuje 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Tom prilikom predsednik će imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Tokom boravka u Minhenu planiran je i susret predsednika Vučića sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, saopšteno je iz kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Tijana

17.02.2023 13:59

Koliko je Kurti zainteresovan moze jednostavno da se i ne pojavi na sastanku i prvo formiranje ZSO pa ce i situacija da se smiri i Srbi ce da se osecaju sigurnije na KIM.

zaza

17.02.2023 14:50

Dokle vise ovi sastanci,kad ke Kurti neuracunljiv.